banner

İstanbul Üniversitesi'nde 'IŞİD gerginliği




İstanbul Üniversitesi'nde 'IŞİD protestosu' sırasında gerginlik.

İstanbul Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, IŞİD'i protesto etmek için Fen Edebiyat Fakültesi'nin bahçesinde toplandı. Bu sırada, fakültenin dışında bulunan başka bir grupla eylem yapan öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik yaşanan anları, bir öğrenci cep telefonuyla görüntüledi. Görüntülerde fakültenin bahçesinde toplanıp slogan atan öğrenciler görünüyor. Bu sırada, gerginlik başlıyor ve bahçede bulunan öğrenciler dışarıya doğru taş ve şişeler atıyor. Ardından, fakülte bahçesinden havai fişek sesleri geliyor.

Polis üniversite çevresinde güvenlik önlemi aldı

Olayın ardından, İstanbul Üniversitesi'ne çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Polis de çevrede geniş önlemler aldı. Bir süre sonra tekrar toplanan öğrenciler, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde basın açıklaması yaptı. Kürtçe ve Türkçe yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta IŞİD örgütü yandaşı bir grubun üniversite önüne gelerek IŞİD'in propagandasını yaptığını iddia edildi. Açıklamanın ardından dağıldı.

(DHA)

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.