banner

Başbakan’dan akademisyenlere zam müjdesi




Başbakan Davutoğlu, “Üniversite kadrolarının durumlarını iyileştirmek için çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda yükseköğrenimde maaşlarda hissedilir bir artışın müjdesini de vereceğiz.” açıklamasında bulundu.

Başbakan Davutoğlu, televizyonlarda yayınlanan "Yeni Türkiye Yolunda" konuşmasında hükümetin eğitim alanındaki çalışmalarına değindi.

Başbakan Davutoğlu, "Çok zengin bir coğrafyada yaşıyoruz ve genç bir nüfusumuz var. Bu büyük potansiyeli, bu büyük enerjiyi, iç çekişmelerle tüketmek yerine, 2023 vizyonu çerçevesinde belirlediğimiz hedeflere yönelteceğiz" ifadesini kullandı.

Önce insan yetiştireceklerini, en çok ve en önce insana yatırım yapacaklarını vurgulayan Davutoğlu, ''Yeni Türkiye''yi ahlaklı, dürüst, bilgili, donanımlı, sorumluluk almaktan, inisiyatif kullanmaktan kaçmayan yeni nesillerle geleceğe taşıyacaklarını, onlara en iyi seviyede eğitim imkanları sağlayabilmek adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını aktardı.

Davutoğlu, iki hafta önce yeni eğitim öğretim yılını bu umut ve kararlılıkla açtıklarına işaret ederek, 20 milyonu aşkın öğrencinin yeni bir heyecanla ve yine büyük beklentilerle ders başı yaptıklarını söyledi.

"Tek tek her çocuğumuza yeni umutlar verecek, nerede yaşıyor olurlarsa olsunlar hepsine çok daha ileri hedefler göstereceğiz" diyen Davutoğlu, hükümetleri döneminde eğitimin bütçeden aldığı payı en üst düzeye çıkardıklarını vurguladı.

"Eğitim için yapmamız gereken neyse bihakkın yapacağız, eksiklerimiz neyse gidereceğiz, ideal seviyeyi mutlaka yakalayacağız" ifadesini kullanan Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bugün okullarımızda 21. yüzyılın ikinci çeyreğinde her alanda Türkiye'nin sorumluluğunu taşıyacak olan, Türkiye'yi yönetecek olan nesilleri yetiştiriyoruz.

Bu eğitim öğretim yılına 40 bin yeni öğretmenimizin görev yerlerine atamalarını gerçekleştirerek başladık, bu katılımla birlikte toplam öğretmen sayımız 853 bine yükselmiş oldu. Biliyorum, üniversite hocalarımız, akademi dünyası benden güzel bir haber bekliyor. Hiç merak etmeyin. Üniversite kadrolarının durumlarını iyileştirmek için çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda yükseköğrenimde maaşlarda hissedilir bir artışın müjdesini de vereceğiz.

Bu vesileyle tüm eğitim camiamıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyor, bütün öğretmenlerimizi bir öğretmen olarak muhabbetle kucaklıyorum."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.