banner

Bu illerdeki okul ve üniversiteler tatil edildi




Diyarbakır'da ilk ve orta dereceli okullar ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde 1 gün, Hakkari Üniversitesi 3 gün eğitim ve öğretime  ara verildi

IŞİD nedeniyle yurt genelindeki gösterilerde, 12 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Muş'un Varto ilçesinde çıkan izinsiz gösterilerde kafasına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Hakan Buksur'un ardından, Siirt'in Kurtalan ilçesinde çıkan olaylarda 2 kişi daha hayatını kaybetti. 

Yurdun çeşitli kentlerinde terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sürüyor.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurtalan ilçesine meydana gelen izinsiz gösterilerde, Yusuf Çelik ve Muhdi Erdoğan'ın hayatını kaybettiğini, Necmetin Çelik'in ağır yaralandığını bildirdi. Tutulmaz, vatandaşların sağduyu içerisinde davranıp, evlerine gitmelerini istedi. 

Kurtalan ilçesinde yaşanan olaylarda yaralanan 10 kişi Siirt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bu arada, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 4 siyasi partinin il başkanıyla bir araya geldi. Vali Tutulmaz, IŞİD'e tepki bahanesiyle Siirt'te düzenlenen izinsiz gösterilerin son bulması için AK Parti, HDP, AK Parti ve CHP il başkanlarıyla toplantı yaptı.

Toplantı çıkışında açıklama yapan HDP İl Başkanı Yılmaz Çınar, Siirt halkına taleplerini demokratik yöntemlerle dile getirmeyi tavsiye ettiklerini belirterek, "Demokratik talepleri, sağduyu çerçevesinde dile getirmelerini umuyoruz" dedi.

 DBP İl Başkanı Mehmet Ata İnan ise Kobani'de Kürtlerin yanı sıra Süryani, Arap ve Türkmenlerin de yer aldığını dile getirerek, "Tüm halımız demokratik eylemlerini ortaya koydu. Bu saatten sonra halkımızı sağduyulu olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Herkesi yaşanan olayların son bulması için sağduyuya davet eden AK Parti İl Başkanı Fevzi Sevgili de şunları söyledi:

"Kobani'deki acı hepimizin ortak acısıdır. Siirt haklıda iki gündür Kobani'deki durumla ilgili tepkilerini dile getirmişlerdir. Ben buradan tüm halkımıza sağ duyu çağrısı yapıyorum. Siirt ,Kobani ile ilgili sesini her taraf duyurmuştur. Haklıyken haksız duruma düşmek de var. Demokratik tepki verilirken,kamu kurumlarına veya da başka yerlere zarar vermek kimseye bir şey kazandırmayacak."

CHP İl Başkanı Nevaf Bilek ise IŞİD'in Kobani'ye yaptığı saldırının Türk, Kürt ve Arapların tamamına yapılmış olarak kabul ettiklerini kaydederek, "Siirt 3 halkın bir arada yaşadığı bir yerdir. Özel sektör veda ya kamunun hiçbir tarafına saldırmadan demokratik anlamda tepkilerini dile getirilmesi bizim en büyük temenimizdir" dedi.

Sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır Valiliği, merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir ile Bismil, Silvan ve Lice ilçelerinde saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı kararı aldı.

Valilikten yapılan açıklamada, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir ilçeleri ile Bismil, Silvan ve Lice ilçelerinde ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için saat: 22.00’den yarın saat: 07.00’ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Sokağa çıkma yasağı kararının süre bitiminde duruma göre tekrar değerlendirileceği kaydeden açıklamada, ''Şehrimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bakımından sokağa çıkma yasağına uyulması büyük önem arz etmektedir'' denildi.

Kurtalan Belediyesi hoparlörlerinden yapılan anonsta, Siirt Valiliğinin yaşanan şiddet eylemleri nedeniyle yarın saat 08.00'e kadar sokağa çıkma yasağı ilan ettiği bildirildi.

Batman'da IŞİD bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösteriler nedeniyle valilik sokağa çıkma yasağı kararı aldı. Valiliğin kararı, caddelerde polis araçları tarafından anons edildi.

Muş'ta da gösteriler sürüyor

Gösterilerde hayatını kaybeden 17 yaşındaki Hakan Buksur'un vefatının ardından Muş'taki gösteriler de devam ediyor. Hakan Buksur'un cenazesini Muş Devlet Hastanesi'nden teslim alan göstericiler, cenazeyi taşıyan ambulansla İstasyon Caddesi'nden Karayolları Kavşağı'na kadar sloganlar atarak yürüdü. Göstericiler vali konağı önüne geldiklerinde polis noktasına taş attı.

Cenazenin kentten ayrılmasının ardından Zafer Mahallesi İstasyon Caddesi mevkisinde yolu kapatan grup, çöp varillerini ateşe verdi. Taşlarla çevredeki dükkanlara da zarar veren göstericiler, bir marketin kepenklerini kırarak içeri girdi, kasadaparaları ve marketi yağmaladı. 

Olay yerine gelen polis ekiplerine taş ve havai fişekle saldıran göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunuldu. Gösterilerde başına taş isabet eden bir polis memuru yaralandı.

Bulanık ilçesindeki ise göstericilerde ise PTT binası, Ziraat Bankası şubesi, bir market ve bazı iş yerleriateşe verildi.

Kepenklerin gün içerisinde açılmadığı Malazgirt ilçesinde de gösteriler devam ediyor.

Diyarbakır'daki gösteriler

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada da IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde 2 güvenlik görevlisinin yaralandığı, 10 kamu binası ve 20 resmi aracın zarar gördüğü bildirildi.

Diyarbakır Valiliğince ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 günlük ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, alınan karar gereğince yarın ilk ve orta dereceli okullarla Halk Eğitim Merkezlerinin 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, son günlerde yaşanan gelişmelerin ortaya çıkardığı mevcut ortamda Diyarbakır genelinde sağduyuyu içermeyen bazı yasa dışı eylemlerin gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada, komşu ülkelerde yaşanan karışıklıklar neticesinde ortaya çıkan kaos ortamı nedeniyle, tarihsel bağın yanı sıra insani değerlerle kayıtsız kalmanın mümkün olmadığı bir sürecin yaşandığı vurgulandı.

Diyarbakır genelinde son 24 saatte meydana gelen olaylarda, 8 vatandaşın özel mülkü, 3 vatandaşın aracı, 10 kamu binası ve 20 resmi aracın zarar gördüğü belirtilen açıklamada, 2 güvenlik görevlisinin de molotof ve taş atılması sonucu yaralandığı bildirdildi. 

Çözüm süreciyle var olan huzur ve güven ortamının bu tür yasa dışı eylemlerle sekteye uğramasının hiçbir kesime yarar sağlamadığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Kadim kültürlerin beşiği ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın, demokratik anlamda etrafa zarar vermeden taleplerinin dile getirilmesi gerekirken, aksi davranışların ilimiz huzur ve güven ortamına zarar vereceğinin ve ilimiz imajına olumsuz etki yaratacağının bilinmesini, vatandaşlarımızın güvenliği açısından da bu tür yasa dışı eylemlere karşı gerekli işlemlerin yerine getirileceğinin bilinmesini, kamuoyunun dikkatine sunarız."

Tunceli'deki izinsiz gösterilerde de ateş yakarak yolu trafiğe kapatan gruba, polis müdahale etti. Gösterilerde, bazı banka şubeleri ve iş yerlerinde hasar oluştu. 

Rektörlüğü ateşe verdiler 

Hakkari'de izinsiz gösteri yapan bir grup, yola barikat kurarak ateş yaktı. Göstericiler bölgeye gelen polise taş, havai fişek ve molotof kokteyliyle saldırdı. Polis, grubu dağıtmak için gaz bombası ve tazikli suyla müdahalede bulundu. Göstericiler daha sonra çevre yolu üzerindeki Hakkari Üniversitesi Rektörlük binasını camlarını kırdı, binanın bazı bölümlerini, garajını ve araçları ateşe verdi. Alev alan otomobiller kullanılamaz hale geldi. Otomobiller, TOMA'nın yardımıyla su sıkılarak söndürüldü.

Hakkari'de yaşanan olaylardan dolayı Hakkari Üniversitesi eğitim ve öğretime ara verildi. Akşam saatlerine kadar süren olayların ardından alınan karar gereği, Hakkari Üniversitesi, yarından itibaren 13.10.2014 tarihine kadar eğitme ara verildiğini duyurdu.

Mersin-Adana tren seferleri iptal 

Mersin'de izinsiz gösteri yapan 3 bin kişilik grup, D-400 karayolunu trafiğe kapatarak, sloganlar eşliğinde yürüdü. Grup, yol kenarındaki panolara ve üst geçitlere zarar vererek çöp konteynırlarını yaktı.

Yoldan geçen araçlara da taş ve sopayla saldıran, ara sokaklara dağılan gruba, polis su ve biber gazıyla müdahale etti.

Aynı zamanda, Çilek Mahallesi'ndeki Mersin Cezaevi'ne de saldıran bazı gruplara, akreplerle müdahalede bulundu. Ara sokaklara dağılan grup, lastik yakarak cezaevine ait güvenlik kameralarına zarar verdi.

Uzun süre trafiğe kapatılan D-400 karayolu, grubun yoldaki bariyerleri kaldırmasıyla tek şeritten trafiğe açıldı.

Öte yandan, Mersin-Adana tren seferlerinin olaylar nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.

Tarsus ilçesinde de bazı mahallelerdeki izinsiz gösterilere polis müdahale etti.

Fahrettinpaşa Mahallesi'nde toplanan bir grup ise Kavaklı Mahallesi hemzemin geçidi yakınlarındaki bir düğün salonuna doğru yürüyüşe geçti. Düğün salonu çevresindeki araçlara taş ve molotofkokteyli atan grup ile salondan çıkan bazı davetliler arasında gerginlik yaşandı. Bazı sivil polislerin havaya ateş açması ve davetlilerin tepkisi üzerine gruptakiler ara sokaklara kaçtı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde eğitime ara

Van'da öğle saatlerinde başlayan gösteriler ara sokaklarda devam ediyor. Maraş Caddesi üzerindeki AK Parti İpekyolu İlçe Binası, bankalar, çevredeki bazı iş yerlerine saldıran göstericiler, bir marketi yaktı. Market tamamen yanarken, itfaiyenini çalışmalarıyla yangının yan binalara sıçramasını önlendi.

Olaylar nedeniyle İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler şehir merkezinde önemli noktalara sevk edildi.

Öte yandan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, yarın eğitime ara verildiğini duyurdu. Üniversitenin sitesinde yayımlanan duyuruda, Üniversitesi Senatosunun aldığı kararlar, yarın eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi. 

Türk bayrağını ateşe verdiler

Terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle gün boyu gösterilerin devam ettiği Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, Doğubayazıt Çok Programlı Lisesi bahçesine giren yüzü maskeli göstericiler, okuldaki Türk bayrağını indirerek, yaktı. 

Olayları değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Atatürk heykeline zarar verilmesi ve Türk bayrağının yakılmasıyla ilgili provokasyon uyarısında bulunarak, "Bayrak ve Atatürk büstünü yakanları kınıyorum. Bunlar batıdan doğuya destek gelmesin diye yapılan provokasyondur" dedi.

Bu arada, Doğubayazıt-İran çevre yolunda devam eden olaylara karşı polis yoğun güvenlik önlemlerini arttırdı.

Elazığ'da da bir grup, protesto gösterisi ve oturma eylemi yaptı. 

Adana

Adana'nın Seyhan ilçesi Güneykuşak Bulvarı'nda toplanan grup, barikat kurup yolu yaya ve araç trafiğine kapattı. Bunun üzerine polis, gruba dağılması yönünde uyarıda bulundu. Polise taş, havai fişek ve molotofkokteyliyle karşılık veren gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Grup ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Ardından Hürriyet Mahallesi Obalar Caddesi'nde toplanan yüzleri maskeli bir grup, Hürriyet Polis Merkezi'ne molotof attıktan sonra silahla ateş açtı. Polis merkezindeki polisler ise havaya ateş açarak karşılık verdi. 

Açılan ateş sonucu TOMA'nın zırhlı camı zarar görürken kamerası kırıldı.

Olayların meydana geldiği mahalledeki vatandaşlar evlerinden caddeye çıkıp eylemcilere taş atarak tepki gösterdi. Yol kenarındaki bazı araçarların camlarının kırıldığı görüldü. Bu arada Şakirpaşa Polis Merkezi'ne de silahla ateş açıldığı ve polislerin de karşılık verdiği öğrenildi.

Kentte 19 Mayıs, Şakirpaşa, Denizli, Gürselpaşa, Küçük Dikili mahallerinde çıkan olaylara polis ekipleri tarafından müdahale edildiği belirtildi.

Batman

Batman Valiliğinin yaşanan olaylar nedeniyle sokağa çıkma yasağı kararı aldığı bildirildi.

Batman'da IŞİD bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösteriler nedeniyle valilik sokağa çıkma yasağı kararı aldı. Valiliğin kararı, caddelerde polis araçları tarafından anons edildi.

İstanbul'daki olaylar 

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde de terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sürüyor.

Esenyurt Meydanı'nda toplanan bir grup, meydan düzenlemesi için etrafı kapatılan şantiye alanına girdi. Buradaki bir iş makinesi ve kamyoneti ateşe veren göstericiler, etraftaki binaları taşladı. Meydandaki Atatürk heykelini devirmeye çalışan göstericiler, heykele molotofkokteyli attı. Tutuşan heykel tamamen yandı. 

Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruptakilere, biber gazıyla müdahale edildi. 

Müdahalenin ardından ara sokaklara kaçan gruptakiler, çevredeki bazı iş yerleri ve banka ATM'lerine zarar verdi, park halindeki otomobillere taş atıp bazı araçları da ters çevirdi. Şantiye alanındaki yakılan iş makinesi, yangın söndürme helikopterinin havadan müdahalesiyle söndürüldü. 

Sultanbeyli 

Fatih Bulvarı'nda toplanan bir grup, slogan atarak yoldan geçen araçlara taş attı. Bölgede önlem alan çevik kuvvet ekipleri, gruptakilere dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. 

Uyarıları dikkate almayan gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunuldu. Müdahale sırasında grubun arasında kalan bir TOMA, göstericiler tarafından taşlandı. Gruptakiler müdahalenin ardından, ara sokaklara kaçtı. 

Beyoğlu

Galatasaray Lisesi önünde IŞİD'i protesto bahanesiyle toplanan grup terör örgütü lehine slogan attı. Polisin "dağılın" uyarılarına uymayan gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Ara sokaklara kaçan göstericilerin polise taş atmayı sürdürmesi üzerine, sokak aralarında da göstericilere müdahalede bulunuldu.

İlk müdahalenin ardından, İstiklal Caddesi’nden Tünel Meydanı’na doğru kaçan gruptan bazı kişiler, Odakule önünde yeniden toplandı. Çevik kuvvet ve sivil polis ekipleri gruba müdahale ederek bazı kişileri gözaltına aldı.

Okmeydanı Şark Kahvesi'ne çıkan ara sokaklarda barikat kuran göstericiler, barikatları ateşe verdi. Buradan polise, vatandaşlara ve bölgede görev yapan gazetecilere molotofkokteyli, havai fişek, taş, ses bombası ve misket atan gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. 

Müdahale sonrası ara sokaklara dağılan grupla polis arasındaki kovalamaca sürüyor. Kovalamaca sırasında bir polis memuru, bacağına isabet eden taş nedeniyle yaralandı. Yaralı polis, hastaneye kaldırıldı. 

Bölgede yaşayan vatandaşlar evlerine gitmek için kullanacakları yollardaki gösteriler nedeniyle sokak başlarında bekliyor. 

Bu arada, bir grup tarafından Piyalepaşa Bulvarı'nda 34 TP 7958 plakalı İETT otobüsüne de molotofkokteyli atıldı. Şoförü tarafından yakındaki bir akaryakıt istasyonuna çekilen otobüs, tazyikli suyla söndürüldü. Yangın nedeniyle otobüste maddi hasar oluştu. Yüzleri maskeli göstericiler, otobüsün çekildiği akaryakıt istasyonuna da molotofkokteyli attı. 

Şark Kahvesi'nde eylem yapan grubun attığı bir molotofkokteylinin isabet ettiği bir markette yangın çıktı. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Müdahale sırasında göstericiler, itfaiye aracına ve itfaiyecilere ve olayı görüntüleyen gazetecilere, havai fişek ve molotofkokteyli ile saldırdı.  

Beşiktaş

Beşiktaş çarşısındaki kartal heykeli çevresinde toplanan bir grup, slogan atarak buradan Ihlamur Caddesi üzerinden Barbaros Bulvarı'na yürüdü. Bulvarı trafiğe kapatan gruba, polis dağılmaları uyarısında bulundu. Dağılmayan gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu. 

Müdahale sonrası ara sokaklara dağılan göstericileri bir süre kovalayan polis, bölgede önlem aldı. Gruptakiler, ara sokaklardan polise zaman zaman taş attı. Gruptakiler, daha sonra yeniden Beşiktaş'taki kartal heykelinin bulunduğu yerde toplandı. Bölgede önlem alan polis ekipleri, gruptan bazı kişileri gözaltına aldı.  

Sultangazi 

Karayolları Mahallesindeki Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi yakınında toplanan bir grup, yollara barikat kurup slogan attı. Önlem alan polis, dağılma uyarısında bulunduğu gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. 

Müdahale sonrası gruptakiler ara sokaklara dağılırken, barikatlar polis ekiplerince kaldırıldı. Müdahale sırasında yaralanan iki kişi Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. 

Gün boyu olayların yaşandığı Gazi Mahallesi'nde ise izinsiz gösteri düzenleyen bir grup tarafından İsmetpaşa Caddesi barikatlarla trafiğe kapatıldı. Polise taş atan gruptakilere, müdahalede edildi. Polislerle grup arasında zaman zaman kovalamaca yaşandı.

Uğur Mumcu Bulvarında ise Halk Ekmek Fabrikası yakınında Sultangazi Belediyesine ait 34 GP 1326 plakalı bir çöp kamyonu göstericiler tarafından yakıldı. Yola barikat kurup lastik yakan göstericiler, ekmek fabrikası girişindeki bir bankaya ait ATM ile çevredeki iş yerlerine zarar verdi. Fabrikanın güvenlik kulübesinin camları da atılan taşlarla kırıldı. 

Ayrıca, öğle saatlerinde DBP'li göstericilerle taşlı sopalı çatışan gruptan bazı kişilerin, DBP ilçe binasının önündeki bekleyişi sürüyor. 

Kadıköy

Altıyol'da toplanan bir grup, slogan atarak Bahariye'ye doğru yürüyüşe geçti. Bahariye'de yürüyüşü sonlandıran gruptakiler, polise havai fişeklerle saldırdı. Caddeye çıkan sokaklarda barikat kurup ateşe veren göstericiler, çevredeki iş yerleri ve banka şubelerine de zarar verdi. 

Gruba uyarıda bulunan polis, eylemin devam etmesi üzerine biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Müdahale sonrası ara sokaklara kaçan grupla polis arasında kovalamaca yaşanıyor. 

Ankara'da da olaylar sürüyor

Bu arada, Ankara'da akşam saatlerinde Mamak Tuzluçayır'da toplanan bir grup, ateş yakarak, yolu trafiğe kapattı. Yüzleri maskelilerin de bulunduğu gruba, polis müdahale etti. Gruptakilerin ara sokaklardaki bekleyişi sürüyor. Ayrıca bölgede, aralarında banka şubesinin de bulunduğu bazı iş yerlerine zarar verildi.

İzmir'deki olaylar

İzmir'de, terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle düzenlenen eylemlerde, 16 kişi gözaltına alındı, bir kişi silahla yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Konak'ta eski Sümerbank binası önünde toplanan HDP'nin de aralarında bulunduğu bazı partilerce düzenlenen eylemdeki çağrıya uyan bazı gruplar, havanın kararmasıyla kentin çeşitli noktalarında eylem düzenledi.

Zaman zaman polisin müdahale ettiği eylemler sonucu, il genelinde toplam 16 kişi, gözaltına alındı.

Bornova'nın Doğanlar Semti'ndeki eylem sırasında nereden geldiği belli olmayan kurşunla yaralandığı ileri sürülen bir kişi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı.

Ayrıca Konak'taki tarihi Kadifekale'deki Türk bayrağının indirilip yakılması girişiminin de polis ekiplerince önlendiği öğrenildi.

12 kişi yaşamını yitirdi

Batman'da IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde yaralanan 1 kişi kaldırıldığı hastanede öldü.

Edinilen bilgiye göre, Batman'ın çeşitli mahallelerinde IŞİD'in saldırıları bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında 22 yaşındaki Emrah Demir ağır yaralandı.

Demir, kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesi'ndeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Çıkan olaylarda şimdiye kadar Diyarbakır'da 8, Siirt'te 2, Muş'un Varto ilçesinde 1 ve Batman'da 1 olmak üzere 12 kişi yaşamını yitirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.