banner

Onlar defter yerine tahta parçasıyla eğitim görüyor




Kenya'nın Garisse eyaletinde eğitim gören kimsesiz 294 öğrenci, okulda defter olarak tahta parçası kullanıyor.

Başkent Nairobi'ye 6 saat uzaklıktaki Garisse eyaletinde kimsesiz 294 öğrenci, imkansızlık yüzünden defter bulamadıkları için öğrendikleri bilgileri tahta parçasına yazıyor.

Anne ve babaları hayatta olmayan çocuklar için 1989'da 60 öğrenci ile açılan okulda bu sayı, 294'e ulaştı. Öğrenciler, sınıflardaki sıralara 5'erli oturarak dersi dinliyor. Kırtasiye malzemelerinden yoksun okulda, 24 eğitimci görev yapıyor, yazı tahtası yerine duvardan yararlanılıyor.

Defterleri olmayan öğrenciler, müfredattaki derslerin yanında Kur'an-ı Kerim ve İslam ilimleriyle ilgili öğrendikleri bilgileri, 1 metre uzunluğunda tahta parçasına yazıyor. Çocuklar, boylarını aşan tahtaya yazdıkları bilgileri okuyup, öğrendiklerini pekiştirmeye çalışıyor.

Yaşları 7 ila 11 arasında değişen öğrenciler, çalı parçaları da kullanılarak oluşturulan okulun yanındaki yetimhanede kalıyor.

Kardeş okul kabul ettiler

Kurban Bayramı dolayısıyla Kenya'da bulunan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yetkilileri, öğrencileri de ziyaret etti.

Okula para bağışlayan yetkililer, çocuklar için yardım organizasyonu düzenleme kararı aldı.

defter yerine tahta

 

 

 

 

 

 

 

 

kenya okul tahtalı eğitim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.