banner

ÖSYM’den bir SKANDAL daha!




ÖSYM bir kez daha bir skandala imza attı.Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girmeye hazırlanan öğrenci sistemde gözükmediği için sınava giremeyecek.

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde oturan ve 1 Nisan Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girmeye hazırlanan 20 yaşındaki Asker Karakaş, sınava girebilmek için bankaya yatırdığı 35 TL harcın dekontu elinde olmasına rağmen, sistemde görünmediğinden sınava giremeyecek. Kendisi gibi sistem mağduru birçok kişi olduğunu öğrenen genç, ilgili yerlere başvurmasına rağmen sonuç alamadı.

Asker Karakaş, iki ay önce dersanedeki rehber öğretmenle birlikte bankaya giderek, 1 Nisan tarihinde gerçekleşecek YGS için 35 TL kayıt parası yatırdıdığını, 19 Mart günü sınav yerleri açıklanınca sisteme girererek sınava gireceği yeri öğrenmek istediğini belirterek şunları söyledi: "Sınav yerimi öğrenmek için sisteme girdiğimde kayıdımın olmadığını öğrendim. Bunun üzerine hemen Gebze'deki ÖSYM binasına giderek, kayıt olmama rağmen sistemde çıkmadığını belirttim. Buradaki yetkililer kendilerinin bu konuda yardımcı olamayacaklarını ve eğer ismim sistemde yoksa sınava giremeyeceğini belirttiler. Ben de bu kez hemen Ankara'ya ÖSM merkezine gittim. Orada gördüm ki benim gibi aynı nedenle binlerce kişi mağdur olmuş. Burada görüştüğümüz yetkililer de binlerce kişinin sistem mağduru olduğunu, ancak birşey yapılamayacağını söyledi."

Banka dekontunu gösteren ve sistem hatası nedeniyle 1 yıldır gece gündüz hazırlık yapmasına rağmen sınava giremeyeceğini belirten Asker Karakaş, "Bunca emeğe rağmen sınava giremeyecek olmam beni kahrediyor. Böyle saçma sapan bir sistem mi olur. Ne olur yetkililer pazara kadar buna bir çare bulsunlar'' diyerek durumunun incelenmesini istedi.

(radikal)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.