banner

177 bin 855 öğrencinin bursu yandı!




Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde, eğitim kurumlarının hedef olmasına ilişkin, "Geçen yıl şartlı eğitim yardımından yararlanan 177 bin 855 öğrencimize, toplamda 17 milyon 68 lira aktarıldı. Olayların başladığı günden bu güne meydana gelen maddi zararla bir bu kadar daha öğrencimiz burs imkanından yararlanabilir, yeni derslikler, yeni okullar yapılabilirdi" dedi.

Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitapların, okulların yakılmasının sadece bir halk için değil bir medeniyet için de unutulmaz bir acı olduğunun altını çizdi.

 Türkiye'de de bir kesimin sözde demokrasi mücadelesi verdikleri iddiasında iken aksine Orta Çağ'daki Moğol istilası sırasında Bağdat’ta yaşananları aratmayacak seviyede bir Vandalizmle, okulları ve kütüphaneleri yaktığını belirten Tekin, yaşananların hiçbir akılla, vicdanla  açıklanması veya anlaşılmasının mümkün olmadığını vurguladı. 

Eğitimin toplumlar için, kalkınmada ve ilerlemede en önemli itici güç olduğuna işaret eden Tekin, eğitimle geleceğin inşa edildiğini dile getirdi.

Geleceğinin inşasında okulun ayrı bir yeri bulunduğunu belirten Tekin, geleceğin, bu topraklarda farklılıklarıyla birlikte yaşamayı başarabilen herkesin olduğunu belirtti.

Eğitim kurumlarının yakılmasının mantığının anlaşılamadığını dile getiren Tekin, çocukların geleceğinin inşasında en önemli unsurların başında gelen ve yapımında tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı olan eğitim yuvalarının, yıkılması tahrip edilmesinin açıklanamayacağını vurguladı.

 Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sorumsuzca ve pervasızca hareket eden bir avuç haddini bilmez kitle, kamu malına zarar vererek oradaki halkların, halklarının geleceklerini çalıyorlar. Bu yaşanan, Vandalizmden daha büyük bir şey, terör, barbarlık. Biz hükümetin bir unsuru olan Milli Eğitim Bakanlığı olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere coğrafi ve iktisadi açıdan ülkemizin dezavantajlı bölgelerine yatırım, teşvik, öğretmen atamalarında pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Özelde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini merkeze alan bu tür bir pozitif ayrımcılığa rağmen son zamanlarda bölgede okullara yapılan saldırılar asla kabul edilemez. 

Olayların başladığı günden itibaren yaklaşık 242 okulumuz zarar gördü. Burada zararımız yaklaşık 16 milyon lira. Düşünün 1 milyon 600 bine 2 bin 500 metrekarelik alanda 8 derslikli, 5 bin metrekarelik alana 3 bin 200 liraya 16 derslikli, 6 bin 200 metrekareye 4 milyona 24 derslikli okul yapabiliyoruz, geçen yıl şartlı eğitim yardımından yararlanan 177 bin 855 öğrencimize, toplamda 17 milyon 68 lira aktarıldı. Olayların başladığı günden bu güne meydana gelen maddi zararla bir bu kadar daha öğrencimiz burs imkanından yararlanabilir, yeni derslikler, yeni okullar yapılabilirdi. Bu Vandallar, öğrencilerimizin bu sınıflarını, okullarını onların isteklerini dikkate almadan yakıyorlar."

"Vandallar oradaki halkın iradesini, geleceğini çalıyorlar"

Halktan bu tür Vandalist eylemlere, izin vermemelerini isteyen Tekin, "Halkımızın okullarına, çocuklarının geleceğine sahip çıkacağına, inancımız tam. Bu Vandallar, oradaki halkın büyük  çoğunluğunun, iradesini dikkate almadan, çocuklarının eğitim hakkını ellerinden alarak, bölgeye yatırım yapılmasını engelleyerek, oradaki halkın iradesini, geleceğini çalıyor, yakıyor, bombalıyor aslında" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.