banner

Soma'daki çocukların eğitimi için 5 milyon lira bağış




Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) Soma'daki maden kazasında vefat eden veya çalışamayacak durumda olan işçilerin çocuklarına burs tahsis etmek için oluşturduğu "TEV Soma Umut Fonu"nda, ödenmiş ve taahhütleriyle birlikte 5 milyon lira bağış toplandı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, "TEV Soma Umut Fonu"nun geldiği nokta ve fon kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar düzenlenen basın toplantısında anlatıldı.

Fon sayesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordinasyonunda belirlenen 165 öğrenciye eğitim hayatları boyunca destek olunacak. 

Toplantıda konuşan TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, vakfın, çağdaş Türkiye idealine olan tutkusuyla 47 yıldır eğitime destek vermeye devam ettiğini belirtti. Eğitimde sürdürülebilirliğin önemine işaret eden Günay, bu önemin özellikle Soma'daki gibi yaşanan felaketler sonrasında daha da artığını kaydetti. Günay, Soma'daki maden kazasının, sadece kazadan etkilenenleri ve ailelerini değil, tüm ülkeyi derin bir yasa boğduğunu aktardı.

Maden kazasında şehit olan veya çalışamayacak durumda olanların çocuklarının eğitimlerinin yarım kalmaması için hızlıca harekete geçtiklerini anlatan Günay, bu kapsamda "TEV Soma Umut Fonu"nu hayata geçirdiklerini belirtti.

Her öğrenci için "Eğitim Yaşam Döngüsü" planladıklarını, bu sayede çocukların gelecekteki eğitim hayatlarında nasıl destekleneceklerini ayrıntılarıyla ortaya koyduklarını kaydeden Günay, şu görüşleri paylaştı:

"Alt yapımız sayesinde bağışçılarımıza süreli burs desteği sunma imkanı tanıdık. Böylece bağışçılarımız burs verecekleri öğrencileri, belirli kriterler doğrultusunda seçme imkanına da sahip oldu. Yaşanan her türlü felakete karşı son derece duyarlı olan milletimiz. Milletimiz TEV Soma Umut Fonu'nun en büyük destekçisi oldu ve bizi çıktığımız yolda yalnız bırakmadı. Fonda ödenmiş ve taahhütleriyle birlikte 5 milyon lira bağış toplandı. TEV olarak uzmanlığımız ve hassasiyetimizle yürüttüğümüz Soma sürecinde eğitim için en fazla bağışı toplayarak, bölgeye en fazla sayıda burs veren vakıf olmayı başardık. Fonumuz sayesinde 165 çocuğumuza eğitim hayatları boyunca destek olacağız."

Öğrencilere verilecek burs miktarı ve zamanlamaları hakkında da bilgi veren Günay, fırsat eşitliği sağlamak amacıyla eğitim bursu veren kurumlar için ortak burs şartlarının belirlendiğini aktardı. Üniversite öğrenimine kadar olan bursiyerlere 150, üniversite öğrenimine devam edecek olanlara ise 360 lira ödeme yapılacağını bildiren Günay, "Her yıl ağustosta bir aylık burs miktarı tutarında kırtasiye yardımı yapılacak. Bursiyerlerden öğrenime devam zorunluluğu aranacak, MEB'in ilgili yönetmeliğinde yer alan devam ve devamsızlık hükümleri dikkate alınacak" bilgisini verdi.

"TBB 1 milyon 134 bin, Fenerbahçe 2 milyon 26 bin lira bağışta bulundu"

Yıldız Günay, TEV Soma Umut Fonu kapsamında toplanan bağışların yüzde 11'ni bireysel, yüzde 89'nu ise ulusal ve uluslararası kurumların oluşturduğunu belirterek, 111 kurum ve yaklaşık bin kişinin Soma'ya destek vermek için kendilerini tercih ettiğini kaydetti.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün, kendi kampanyalarını sürdürürken, TEV Soma Umut Fonu'nun hayata geçmesiyle topladıkları bağışları bu fona aktarmaya karar verdiklerini anlatan Günay, "TBB fonumuza 1 milyon 134 bin 830 lira aktarırken, Fenerbahçe Spor Kulübü de yıllara sair olmak üzere 2 milyon 26 bin 105 lira ile fona destek verecek. Bu anlamda en yüksek miktarda bağışta bulunan TBB ve Fenerbahçe Spor Kulübü olmak üzere bağışta bulunan tüm kurumlara şükranlarımızı sunuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.