banner

TBMM'nin bugünkü gündemi TWİTTER!




Milletvekillerinin twitter mesajları, Meclis'te yeni bir tartışma konusu oluşturdu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması yasa teklifinin görüşmelerinde attığı tweet, ''milletvekillerinin attığı mesajların Meclis'i bağlayıp bağlamadığı'' konusunu gündeme getirdi. 

Meclis bürokratları,  ''Milletvekillerin attığı tweet'lerin Meclis'i bağlaması düşünülemez. Çünkü, Meclis'in sunduğu bir hizmet değil. Meclis, kurum olarak kendi adına gönderdiği tweet'lerden sorumludur'' görüşünü savunuyor.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, yaptığı açıklamada, milletvekillerinin attığı tweet'lerin kurum olarak Meclis'i bağlamadığını belirterek, ''Yapılanın doğru olup olmadığı tartışılabilir, o ayrı bir konu.  Atılan tweet'lerin karşılığının verileceği yer Meclis ya da TBMM Genel Kurulu değilir. Buna basın toplantısı, miting, yazılı veya sözlü açıklama ya da siyasi partide veya yine twitter'de yanıt verilir'' dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.