banner

Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfını geçemeyenler için başvurular başladı




Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler için başvurular 23-31 Ekim tarihlerinde ÖSYM aracılığıyla yapılacak.

Başvuru kılavuzu için Tıklayın

Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirme başvuruları 23-31 Ekim tarihleri arasında alınacak.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS), Dikey Geçiş Sınavı (DGS) veya Yurtdışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı (YÇS) sonuçlarına göre merkezi yerleştirme ile yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen başarısız olan öğrencilerin, başvurmaları halinde hazırlık sınıfında başarısız oldukları programa eşdeğer Türkçe öğretim yapılan, Türkçe öğretim yapılan eşdeğer program yoksa başarısız oldukları programa yakın programların birinci sınıflarına yerleştirilme işlemleri için başvurular 23-31 Ekim 2014 tarihleri arasında ÖSYM aracılığıyla yapılacak. ÖSYM’den yapılan duyuruya göre, özel yetenek sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan yükseköğretim programları için başvuru alınmayacağını bildirdi.

ÖSYM’den alınan bilgiye göre adaylar, Başvuru Kılavuzu ile Aday Başvuru Formunu, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru süresi içinde edinecekler, doldurdukları Aday Başvuru Formunu kendi Üniversitelerine onaylatacaklar. Başvuru Kılavuzunda belirtildiği şekilde 23-31 Ekim 2014 tarihleri arasında 10,00 TL yerleştirme ücretini ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına yatıracaklardır. Banka ve ATM’lerden yerleştirme ücreti ödemesi yapılmamalıdır. Yerleştirme ücreti Başvuru Merkezine gidilmeden önce yatırılmış olmalıdır. Adaylar başvuru süresi içinde; onaylanmış Aday Başvuru Formu ile birlikte bir Başvuru Merkezine giderek elektronik olarak başvurularını tamamlayacaklardır. Tüm il/ilçe ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri başvuru merkezi olarak görev yapacaktır. Başvuru merkezleri, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden yayımlanacaktır. İlgili Üniversite tarafından onaylanmayan formlar Başvuru Merkezleri tarafından kesinlikle işleme alınmayacaktır. Başvuru merkezi görevlisi, adayın bilgilerini ve fotoğrafını elektronik ortama aktardıktan sonra yazıcıdan alacağı Başvuru Kayıt Bilgileri adlı belgeyi kontrol etmesi için adaya verecek, bilgiler doğru ise onay kodunu sisteme girerek işlemi tamamlayacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir. Başvuru Merkezleri, resmi iş günü ve resmi iş saatleri arasında başvuru alacaklardır.

Aday Başvuru Formları, Başvuru Merkezlerine teslim edilecek ve Başvuru Merkezince ÖSYM’ye gönderilecektir. Başvuru merkezi aracılığıyla elektronik olarak yapılmayan başvurular işleme alınmayacaktır. Adaylar, başvuru merkezine Başvuru Hizmeti Ücreti olarak 3,00 TL ücret ödeyeceklerdir.

Tercih işlemleri başvuru tamamlandıktan sonra aday tarafından http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden bireysel olarak yapılacaktır. Adaylar hazırlık sınıfında başarısız olunan programa hangi merkezi sınav (YÇS, DGS veya ÖSYS) ile yerleştirilmiş ise buna göre tercihlerini ilgili alandan yapacaklardır. Tercihlerin ÖSYM’ye ulaştığından emin olunması için ekranda “Tercih Bildirim İşlemi Başarıyla tamamlandı.” ifadesinin mutlaka görülmesi gerekmektedir..

Başvuru Merkezlerinden veya posta, faks, elektronik posta vb. ile tercih bildiriminde bulunulmayacaktır. Tercih bildirimi, başvuru süresinin son günü saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar, tercih işlemini tamamladıktan sonra, başvuru süresi içinde tercih bilgileriniÖSYM’nin https://ais.osym.gov.trİnternet adresinden kontrol etmeli ve tercih bilgilerinin bir dökümünü edinerek yerleştirme işleminin diğer aşamalarında da gerekebileceğinden özenle saklamalıdır.

Kılavuzda, başvuru, tercih ve değerlendirme işlemi ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Başvuru yapacak adayların başvuru yapmadan önce kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.