banner

Öğretmene rotasyonda flaş gelişme




Milli Eğitim Bakanlığı, 8 yılı dolduran öğretmenlere il içinde rotasyon çalışması ile ilgili internet üzerinden görüşler aldı.

Hürriyeteğitim Editörü Nuran Çakmakçı’nın haberine göre, MEB, öğretmene rotasyonu müzakere edecek. Önümüzdeki hafta da Ankara’da Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen, farklı branşlarda 40-50 öğretmen ve idareciyle bir arada olacağı çalıştayda rotasyonu tartışacak. Bir günlük çalıştayda alınan görüşlerin ardından Bakanlık yetkilileri artık bu konuda karar verecek. Buna göre 8 yıllık süre artabilir, il içindeki rotasyon ilçe içine dönebilir.

120 bini etkileyecek

Yaklaşık 436 bin öğretmen 8 yıllık görev süresini doldurdu. Ancak bunların 120 bini 8 yıldır aynı okulda ve rotasyondan etkilenecekler.

Çalıştaya katılacak öğretmen ve okul yönetcileri Türkiye’nin farklı illerinden, farklı branşlarından rasgele yöntemle seçilecek.

Rotasyon için süre 12 yıla çıkabilir

Bakanlık hem internette, hem de çalıştayda alınan görüşlerin ardından 8 yıllık görev süresini 12 yıla çıkarabilir. 8 yıl kararının ardında sınıf öğretmenleri bulunuyor. İlkokul 4 yıllık olduğu için ara sınıflarda öğretmenleri ve öğrencileri mağdur etmemek amacıyla bu kararın alındığı, ancak sendikaların baskısı ile 12 yıla çıkacağı düşünülüyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.