banner

Kitap okumayı teşvik için eylem yaptılar




Afyonkarahisar'da Girişimci Genç Liderler Derneği tarafından kitap okumayı teşvik için "flashmob" düzenlendi.

Afyonkarahisar'da Girişimci Genç Liderler Derneği Girişimci Genç Liderler Derneği üyeleri,  Dumlupınar Mahallesi'nde yol ortasında hareketsiz 3 dakika kitap okudu.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Girişimci Genç Liderler Derneği Tanıtım ve Medya Sorumlusu Melike Altınez, flashmobun siyasi amacı olmayan, sadece eğlence amaçlı yapılan bir eylem biçimi olduğunu söyledi.

Flashmobun internet yoluyla veya diğer platformlar üzerinden irtibatlaşıp organize olan bir grup insanın kamuya açık alanda, aniden toplanarak kısa süre için alışılmışın dışında hareketler sergileyip insanların dikkatini çekme biçimi olduğunu belirten Altınez, şöyle konuştu:

"Bir alışveriş merkezinde, işlek bir caddede veya kalabalık bir mekanda aniden karşınıza çıkabilen flashmob toplulukları herhangi bir konu üzerinde eylem gerçekleştirebilirler. Biz de Girişimci Genç Liderler Derneği olarak 'kitap okumaya teşvik ve farkındalık oluşturmak amacıyla' bir etkinlik gerçekleştirdik. Buradaki amacımız 3 dakika hareketsiz durarak toplumun dikkatini çekmektir. Daha doğrusu toplumun dikkatini elimizdeki kitaplara çekerek oluşturduğumuz farkındalıkla kitap okumaya teşvik etmektir."

Dikkatimizi çeken daha doğrusu dikkatimizi çekmemiz gereken bir diğer noktanın ise TÜİK tarafından açıklanan Türkiye'de okumu oranlarıyla ilgili rapor olduğunu ifade eden Altınez, "Raporda Türkiye'nin kitap okumada dünya ülkeleri arasında 86. sırada yer aldığı belirtilirken, araştırmada bireylerin kitap okuma süreleri de incelendi" dedi.

"Buna göre ilginçtir ki Türkiye'de günde 6 saat televizyon izleyip, 3 saat internet kullanırken kitap okumaya günde 1 dakika zaman ayrıldığı ortaya çıktı" diyen Altınez, şöyle devam etti:

"Yılda 6 saat, günde bir dakika kitap okuduklarını söyleyen katılımcılar, ihtiyaç listesinde 235. sırada yer veriyor. Hatta yine bahsini ettiğimiz rapora göre Avrupa'da yüzde 21 olan kitap okuma oranının Türkiye'de binde bir olduğu da ortaya çıktı. Bu rakamlara baktığımızda neden bu etkinliği yaptığımızın da gerçek sebebini hep birlikte görmüş oluyoruz. Afyonkarahisar esnafından da derneğimize destek vermelerini bekliyoruz."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.