banner

MEB görevde yükselme tercih başvuruları 3 Kasım’da başlıyor




MEB merkez ve taşra teşkilatı şef ve memur kadroları için görevde yükselme tercih işlemleri 3-7 Kasım 2014 tarihleri arasında yapılacak. 

MEB Görevde Yükselme Atama Başvuru Kılavuzu için Tıklayın

Eğitimtercihi- Milli Eğitim Bakanlığı, Merkez ve Taşra Teşkilatı Şef ve Memur Kadroları için Görevde Yükselme Atama Başvuru Kılavuzu’nu yayınladı. Bakanlığın, http://ikgm.meb.gov.tr/ insan kaynakları sitesinde yer alan duyuruya göre, şef ve memur kadroları için görevde yükselme tercih işlemleri 3-7 Kasım 2014 tarihleri arasında yapılacak. Atama sonuçları da 21 Kasım tarihinde açıklanacak. 

70 ve üzeri puan alan adaylar başvuru yapabilecek

Merkez ve Taşra Teşkilatı Şef ve Memur Kadrolarına, Bakanlık tarafından 13 Eylül 2014 tarihinde yapılan Görevde Yükselme Sınavında 70 ve üzeri puan alan adaylar başvuru yapabilecek. İşte MEB'in yayınladığı kılavuzda yer alan başvuru bilgileri;

Merkez ve Taşra Teşkilatı Şef ve Memur Kadroları için Görevde Yükselme Atama Başvuru Kılavuzu'nda yer alan bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin ilgili maddeleri gereği adayların tercihleri doğrultusunda puan üstünlüğüne göre atama yapılacağı, başarı puanlarının eşitliği halinde ise sırasıyla; Hizmet süresi fazla olanlara, daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara ve üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara öncelik verileceği ifade edildi.

Bakanlık, 3-7 Kasım tarihlerinde alınacak tercih başvuru sonuçlarına göre, 231 adet şef, 70 adet memur ile taşra teşkilatında 2 bin 650 adet şef, 3 bin adet memur kadroları için 13 Eylül 2014 tarihinde yapılan Görevde Yükselme Sınavına girip 70 ve üzeri puan alan adayların atanacağını bildirdi. Atama başvuruları  http://www.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden elektronik ortamda yapılacak.

Adayların 25 tercih hakkı bulunuyor

Başvurular şu şekilde yapılacak;

Adaylar, http://www.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr internet adreslerinden T.C. kimlik numarası ile “Elektronik Atama Başvuru Formu”na girerek başvuru işlemini yapacak. Adaylar, kimlik ve başvuru bilgilerini “Elektronik Atama Başvuru Formu”na girerek MEBBİS üzerinden gelen bilgilerinin doğruluğunu ve başvurusunun gerçekleşip gerçekleşmediğini kontrol edecek. Şef ve memur kadroları için adayların toplam 25 tercih hakkı bulunuyor.  Ancak adaylar, tercihlerine atanamamaları ihtimalini de göz önünde bulundurarak herhangi bir boş kadroya atanmak istiyorlarsa 26’ıncı tercih olarak “tercihlerim dışında atanmayı kabul ediyorum” tercihinde de bulunabilecekler.

MEB Görevde Yükselme Atama Başvuru Kılavuzu için Tıklayın

 

Merkez Teşkilatı Şef-Memur Kadroları İçin Tıklayınız

 

Taşra Teşkilatı Şef Kadroları İçin Tıklayınız

 

Taşra Teşkilatı Memur Kadroları İçin Tıklayınız


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.