banner

Kurumlararası atamayla MEB'e geçen öğretmenler TBMM’ye başvurdu




Kurumlararası atamayla MEB'e geçen ve zorunlu hizmetle karşı karşıya kalan 6 bin öğretmen, TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak yardım istedi

2010 yılında kurumlararası atamayla Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) geçen öğretmenler, önceki çalışmalarının zorunlu hizmet sayılmaması nedeniyle Meclis'ten yardım istiyor.

TBMM Dilekçe Komisyonu'na yapılan yüzlerce başvuruda, 2010 yılından önce çeşitli devlet kademelerinde Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak yıllarca (6-17 yıl) çalışan ve 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na kurumlararası ilk atama atanan öğretmenler olduklarını belirttiler.

2010 yılında MEB'e geçtiklerinde çok sevindiklerini ancak bu sevinçlerinin uzun sürmediği ifade edilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Zira yıllarca önümüze çıkarılan engellerin üzerine yeni bir engelle, zorunlu hizmetle yüz yüze geldik. Milli Eğitim Bakanlığı, daha önceki görev yerlerindeki hizmet puanlarımızı kabul ederken diğer hizmetlerimiz kabul edilmediğinden ötürü zorunlu çalışma yükümlüsü olduk. Milli Eğitim Bakanlığınca 6 Mayıs 2010 yılında yayımlanan Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile 2010 yılından önce göreve başlayan öğretmenlerin zorunlu hizmetleri affedildi. Belki bizler bu tarihte öğretmen değildik. Ama bizler de devlet kademesinde çalışan birer memurduk. Milli Eğitim’e geçtikten sonra 2010’da çıkartılan kanun gereğince bizim de zorunlu hizmetimiz affedilebilirken affedilmedi. Bizler yaklaşık 35-45 yaşlarında olan çoğumuz çoluk çocuğa karışmış kişileriz. Türkiye’nin başka bir kurumda devlete hizmet etmek suçundan ötürü yeni işe başlayan bir öğretmenle aynı konumda tutulmaktayız. Oysa hizmetimiz başka bir ülkeye değil yine aynı ülke sınırları içerisinde farklı bir kurumadır. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı’nda sözleşmeli olarak öğretmenlik yapan, hiç zorunlu hizmet yüzü görmeyen öğretmen arkadaşlarımızın zorunlu hizmetleri çıkarılan bir kanunla affedildi. Bizlerin problemi de böyle bir kanunla affedilebilirdi. Şu anda bu mağduriyeti yaşayan 6 bine yakın öğretmeniz. Yıllardır sorunumuzun çözüme kavuşturulması için Milli Eğitim Bakanlığı’na durumumuzu arz etmekteyiz. Sorunumuzun giderilmesi için siz yardımlarınızı bekliyoruz."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.