banner

KPSS yerleştirme tercihleri ne zaman başlıyor?




Memurluk KPSS yerleştirme tercihleri ne zaman başlıyor? KPSS lise (ortaöğretim), iki yıllık fakülte (önlisans) ve lisans yerleştirme tercihleri ne zaman? 2014-2015 KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? ÖSYM 2014 KPSS yerleştirme takvimi, KPSS memur kadroları ne zaman açıklanır? KPSS puanları kaç yıl geçerli? İşte memur adaylarının beklediği KPSS tercihleri ile ilgili merak edilenler ve KPSS tercih tarihleri; 31 Ekim 2014 en güncel KPSS tercih haberi Eğitimtercihi.com'da

2 milyonun üzerinde memur adayı memurluk sınavı KPSS'ye girdi ve şimdi bu adaylar büyük bir heyecanla KPSS tercih kılavuzunun yayınlanmasını ve ardından KPSS tercihlerini yapmak için bekliyor. Peki KPSS tercihleri ne zaman başlayacak? KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? ÖSYM, KPSS 2014 yerleştirme tercih kılavuzunu ne zaman yayınlayacak? İşte tüm bu soruların cevabı bu haberimizde. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), ortaöğretim/önlisans ve KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) ortaöğretim/önlisans sınavları tamamlandı ve sonuçlar açıklandı. ÖSYM’nin 2014 yerleştirme takvimine göre adaylar bu sınavlardan aldıkları puanlar doğrultusunda KPSS yerleştirme tercihlerini 17-26 Kasım 2014 tarihleri arasında yapacak.

27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Ön Lisans ile 18 Ekim 2014 tarihinde yapılan Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) ortaöğretim/önlisans sınavlarının sonuçlarının açıklanmasının ardından 2 milyonun üzerinde memur adayı KPSS tercihlerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Eğitimtercihi’ne de KPSS yerleştirme tercihlerinin ne zaman başlayacağı konusunda mail ve telefonlar geliyor. ÖSYM’nin yayınladığı 2014 ÖSYM yerleştirme takvimine göre, KPSS tercih işlemleri, 17-26 Kasım 2014 tarihleri arasında yapılacak. Bilindiği gibi, daha önceki KPSS yerleştirme tercihleri (KPSS-2014/1: Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme) 23 Haziran-2 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılmıştı. ÖSYM 2014 yerleştirme takviminde KPSS-2014/2: Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme başlığı altında tercihler, 17-26 Kasım 2014 tarihleri arasında yapılacak. ÖSYM’nin bu ay içinde yeni bir duyuru yapması bekleniyor. Memur adayları KPSS yerleştirme tercih haberlerini buradan takip edebilirler. 2015’ten önce KPSS yerleştirme tercihlerinin alınacak. ÖSYM, KPSS 2014 yerleştirme tercih kılavuzunu yayınladığı anda buradan kılavuza ulaşabilirsiniz.

KPSS ortaöğretim ve önlisans tercih kılavuzu indir

KPSS ortaöğretim ve önlisans yerleştirme tercihleri ne zaman?

Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) yerleştirme tercih kılavuzu indir?

KPSS ortaöğretim ve önlisans tercih kılavuzu indirKPSS ortaöğretim ve önlisans yerleştirme tercihleri ne zaman? Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) yerleştirme tercih kılavuzu indir?27-28 Eylül’de yapılan KPSS’ye giren aday sayısı kaç?

27-28 Eylül tarihinde ortaöğretim ve önlisans mezunları için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS 2014) toplam 2 milyon 655 bin 283 aday başvuru yaptı. Bu adayların 827 bin 230’u KPSS önlisans sınavına, 1 milyon 828 bin 53’ü ise KPSS ortaöğretim sınavına girdi. İşte ÖSYM Başkanı Ali Demir’in  Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS 2014) ile ilgili basınla paylaştığı bilgiler.

“Bu sınavın çok büyük bir aday kitlesi var. KPSS'ye önlisans düzeyinde 827 bin 230, ortaöğretim düzeyinde 1 milyon 828 bin 53 olmak üzere 2 milyon 655 bin 283 aday girecek. Sınavlar 9 bin 157 bina ve 136 bin 726 salonda gerçekleştirilecek. Sınavlarda 362 bin 366 sınav görevlimiz, 35 bin 189 da güvenlik görevlisi çalışacak. Güvenilik önlemlerinden taviz vermemek adına yine saate entegre kamerayla sınav salonlarında kayıt yapmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda KPSS önlisansta 17 bin 570, ortaöğretimde ise 37 bin 326 olmak üzere 54 bin 896 entegre kamera kullanacağız."

2015'te de kamuya 74 bin memur alınacak

Memur adayları 2014 ve 2015 için bu yıl girdikleri KPSS puanlarına göre tercih yapabilecek. Hükümetin geçtiğimiz günlerde açıkladığı Orta Vadeli Program’a (OVP) göre, devlet 2015’te 74 bin memur alacak. İşte o açıklama;

Orta Vadeli Program (OVP) ile makro büyüklüklerin yanı sıra hükümetin sosyal hedefleri de ortaya çıktı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda bu yıl 104 bin kişi alınacağını belirterek, "2015'te de kamuya 74 bin personel alınacak" dedi. Bakan Şimşek, gazetecilerin IŞİD nedeniyle önümüzdeki dönemde savunma harcamalarında bir artış olup olmayacağına yönelik sorulara da "Savunma harcamalarında önemli bir artış öngörülmüyor. 2015'te de eğitim en büyük harcama kalemi olacak. Bunu sağlık, sosyal güvenlik izleyecek" yanıtını verdi.

KPSS yerleştirme tercihlerinden kimler yararlanabilecek?

Memur olabilmek için, 2012 yılında yapılan KPSS sınavının geçerlilik süresi ortaöğretim ve ön lisans düzeyindeki adaylar için 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde sona ereceğinden kamu kurum ve kuruluşlarının B Grubu Kadrolarına atanmak üzere tercih yapmak isteyen adayların bu yıl ki 27-28 Eylül 2014 tarihinde geçtiğimiz hafta sonu yapılan KPSS ortaöğretim ve KPSS önlisans sınavlarına mutlaka girmeleri gerekir.

Memurluk kadrolarına başvuru yapacak adayların, B Grubu Kadrolar için ÖSYM’ce gerçekleştirilecek yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibariyle sınava girdikleri öğrenim düzeyinde mezun durumda olmaları şartı aranmaktadır.

KPSS sonuçları kaç yıl geçerli?

KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavının sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerlidir. Ancak bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder. 2014-KPSS’ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinden giren adayların takip eden KPSS B Grubu Lisans sınavına girmeleri halinde, KPSS ortaöğretim veya ön lisans sınav sonuçları sona erer; takip eden KPSS A Grubu sınavına girmeleri KPSS  ortaöğretim veya ön lisans sınav sonuçlarını etkilemez.

KPSS yerleştirme tercihleri ne zaman başlayacak ve nasıl yapılacak? KPSS tercih ücreti ne kadar?

ÖSYM, KPSS B grubu kadrolar için ilk tercihleri 17-26 Kasım 2014 tarihlerinde alacak. Lisans ile ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılan 2014-KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanacak. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacak. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklar. Tercihlerin hangi tarihler arasında nasıl yapılacağı kesin olarak ÖSYM’nin İnternet adresinden adaylara duyurulacak. Yukarıdaki tarih tahmini olan KPSS yerleştirme tercihlerinin başlayacağı tarihtir.

KPSS yerleştirme tercih ücreti alınacak mı?

ÖSYM, sınavdan sonra yapılan ilk KPSS yerleştirmelerinde adaylardan KPSS yerleştirme ücreti almıyor. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra ÖSYM tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.