banner

KESK'in mensubunu tekme tokat o derse mi sokacaklar




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Halkımız bize diyor ki böyle böyle, düz liselerde, ortaokulda Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatı seçmeli ders olsun. Kimse buna mecbur edilmiyor. İsteyen girecek bu derse. İsteyen girmeyecek. Kimse mecbur değil. Niye bundan rahatsız oluyorlar'' dedi. 
basbakan_erdoganErdoğan, kesintisiz eğitimi 12 yıla çıkaran kanun tasarısına yönelik muhalefet partilerinin tutumu ve sivil toplum örgütlerinin yaptıkları eylemler ile ortaokul ve liselerde Kuran-ı Kerim ile Hazreti Muhammed'in hayatının seçmeli ders olarak okutulması ile ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti:
''Şüphesiz ki gösteri ve yürüyüşün hepsi kanuna tabidir. Kanuna tabi olarak gösteri ve yürüyüş yapılıyorsa ve oradaki valilik kalkıp da şurada bunu yapacaksınız deyip de orada yapılıyorsa orada bu gösteriyi yapanların güvenliğini sağlamakla görevlidir emniyet yetkilisi. Bunu sağlar. Ama yok böyle bir izin almadan, haber bile vermeden bu tür adımlar atılıyorsa her taraf kırılıp dökülüyorsa orada da bu defa çevrenin emniyetini, güvenliğini almakla görevlidir.
Şimdi görünen o ki bu noktada bazı sıkıntılar ortada var. Polisimiz burada çevrenin güvenliğini alma ihtiyacını hissettiği için böyle bir adımı atmış olabilir. Yurt dışında olduğum için işin detayını tam bilmiyorum. Fakat ben bugüne kadar ortaya koyduğu işlevi ile her zaman polisimiz dayak yiyen konumuna düşmüştür. Bunu da görüyoruz.'' 
MHP'ye teşekkür
Özellikle sendikaların yaptığı eylemlerin türünün çok açık ve net ortada olduğunu belirten Erdoğan, CHP'nin Tandoğan Meydanı'nda yaptığı mitinge de değindi.
CHP'nin grup toplantısı ile ilgili gayet güzel bir açıklamayı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın zaten yaptığını kaydeden Erdoğan, ''Yıllarca TBMM Başkanlığı yapmış bir insan olarak, Grup toplantısının nerede olabileceğini Sayın Arınç ifade etti'' dedi.
Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Sayın Genel Başkan herhalde adresi şaşırdı ki böyle bir grup toplantısını Tandoğan Meydanı'nda yapma zaruretini hissetti. Orada da tabii beklediğinin veya beklentilerinin cevabını alamadı. Fakat üslup tabii bir siyasetçiye, bir genel başkana yakışan bir üslup değil. Onun için de biz aynı üslubu kullanmama sözü verdik. Onun için de kullanmayacağız.
Bir diğer konu, düz liselerde seçmeli ders konusu, Kuran-ı Kerim ve Hazreti Muhammed'in hayatı ile ilgili. Burada siyaset yapıyoruz değil mi- Parlamentodayız, grubumuz var. Bizim de MHP, CHP, BDP'nin de grubu var. Yani bizim seçmeli ders olarak halkımızdan aldığımız bir talebi orada gündeme getirmekten daha doğal ne olur- Halkımız bize diyor ki böyle böyle, düz liselerde, ortaokulda Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatı seçmeli ders olsun. Kimse buna mecbur edilmiyor. İsteyen girecek bu derse. İsteyen girmeyecek. Kimse mecbur değil. Niye bundan rahatsız oluyorlar- Yani KESK'in mensubunu tekme tokat o derse mi sokacaklar- Yok. Çocuğunu tekme tokat o derse mi sokacaklar- Yok. Niye rahatsız oluyorsun- Hiç rahatsız olmaya gerek yok ama dert başka. Dert işte burada ayrımcı damgasını vuruyorlar. Hemen iyot gibi ortaya çıkıyorlar. Kim kimdir sorusunun yanıtını burada bulabilirsiniz.
Başka talepler varmış... Siz de grup olarak demokratik bir ortamda teklifinizi getirirsiniz ve bu teklifiniz makul karşılanırsa buna yönelik de Meclis'te böyle bir karar alınabilir. Ama niçin demokrasinin gereği olarak parlamento içerisinde bu yola başvurmuyorsun da hala sokaklarda bu işi arıyorsun- Burada otoriter bir rejim yok, burada totaliter bir rejim yok, burada otokratik bir rejim yok. Demokratik yollarla iktidara gelmiş parti, demokratik yollarla parlamentoda yerini almış gruplar var. İşte MHP de geldi teklifini ortaya koydu. Biz de teklifimizi ortaya koyduk. Tekliflerimiz az çok farkla, ayrı da olsa birbiriyle neredeyse örtüşen teklifler. Nitekim her iki partinin de desteğiyle buradan geçmiş oldu. Ben MHP'ye de verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Diğer partilerden de destek veren varsa onlara da ayrıca teşekkür ediyorum.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.