banner

Öğrenci notları sınıf ortalamasıyla karşılaştırılacak




MEB, bu yıl ilk kez tüm öğrenciler için bir dersten aldıkları notu, sınıf ortalaması ile karşılaştırabilecekleri istatistiki bilgileri e-okul sistemine ekledi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),  bu yıl ilk kez tüm öğrenciler için bir dersten aldıkları notu, sınıf ortalaması ile karşılaştırabilecekleri istatistiki bilgileri e-okul sistemine ekledi

Öğrenciler, notlarının sınıf ortalamasının üstünde ya da altında olduğunu, e-okul veli bilgilendirme sisteminin "not" bölümünden görebilecek.

AA muhabirinin MEB yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Bakanlık öğretmen ve öğrencilerin her türü okul bilgilerini öğrendiği e-okul.meb.gov.tr web sitesi ara yüzünü yenileme çalışmalarını tamamladı.

Bakanlığın e-okul sisteminde öğrencilerin derslerdeki yazılı notlarını öğrenebildikleri sisteme yeni bir bilgi daha eklendi. Buna göre, ders notu, devamsızlık ve nakil durumları gibi işlemleri takip edebilirken, yeni eklenen bir özellikle bir dersten alınan notun, sınıf ortalaması ile mukayesesi de mümkün hale geldi.

e-okul tüm tarayıcılarda görüntülenebilecek

Diğer yandan daha önce internet explorer dışındaki tarayıcılarda görüntü bozukluğu ve işlem hataları veren e-okul sitesi, bu hatalardan arındırıldı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatıyla yaklaşık 3 ay önce başlatılan çalışmalar neticesinde e-okul sistemi bütün tarayıcılarda kullanılabilir hale geldi.

Bakanlığın web sitelerinin ziyaretçi sayısı ise 150 milyonu geçti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.