banner

Teşvik Yasası haftaya Bakanlar Kurulu'nda




AK Parti İl Kongresi'ne katılmak üzere Kırşehir'e gelen Arınç, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arınç, Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in hayatının seçmeli ders olarak okutulmasıyla ilgili, ''Milletimiz bundan büyük bir memnuniyet duydu” dedi.

Arınç, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'yi ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “bunun dışındaki seçmeli dersler de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tespit edilecektir, Talim Terbiye Kurullarının ve diğerlerinin iştiraki ile. Bütün bu dersler seçmeli olacaktır, isteğe bağlı olacaktır. Kimse mecbur edilmeden, baskı altında kalmadan bu dersler isteyenlere verilecektir'' dedi.

Teşvik Yasası’ geliyor

Arınç, bir gazetecinin ''Teşvik Yasası'' ile ilgili sorusuna, ''Çalışmalar devam ediyor. Başbakanımız son noktayı koyacak. Pazartesi günü Bakanlar Kurulumuz olursa, onu takip eden günlerde, yeni Teşvik Yasası ile ilgili gelişmeler kamuoyuna da açıklanacak. Kırşehir hak ettiği yeri alıyor, bundan sonra da daha da çok alacak. Olumsuz cümle kurmak yok. Kırşehir bu kadar hizmeti nereden yapıyor. Hiç merak etmeyin. Kırşehir tarihinde görmediği yatırımlarla tanışıyor. Bundan sonra da tanışacak inşallah. Bunun esasları ve usulleri 15 gün içerisinde açıklanır'' yanıtını verdi.

''Çok orijinal dersler de bulacaksınız''

Başbakan Yardımcısı Arınç, Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in hayatının seçmeli ders olarak okutulmasıyla ilgili soru üzerine de, şöyle konuştu: ''Milletimiz bundan büyük bir memnuniyet duydu. Bize gelen haberler böyle. Kanun henüz çıkmadı, sadece 9. madde önerge ile yeniden tanzim edilmiş oldu. İlk 4 yıllık süre ilkokuldur, ortası 4 yıllık ortaokuldur, sonu da lisedir. Bütün okullarda seçmeli dersler okutulacaktır. Seçmeli dersler taleplere göre, yine Milli Eğitim Temel Kanunu'na göre, Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararlara uygun olarak konulacaktır.

     Ancak Milliyetçi Hareket Partisi'nin de verdiği reddedilen bir önerge, bunu daha mükemmel hale getiren AK Parti'nin verdiği bir önerge ile Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in hayatı İslam tarihine yönelik bazı bilgiler içeren seçmeli derslerin konulması, ayrıca isim olarak girdi. Bunun dışındaki seçmeli dersler de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tespit edilecektir. Talim Terbiye Kurullarının ve diğerlerinin iştiraki ile bütün bu dersler seçmeli olacaktır. İsteğe bağlı olacaktır. Kimse mecbur edilmeden, baskı altında kalmadan bu dersler isteyenlere verilecektir. Çok orijinal dersler de bulacaksınız. Bu bir zenginliktir. Eğitimin daha güçlü olması için konulmuş tedbirlerdir. Dün de kabul edilen önerge ile bu zenginliğe bir destek olunduğu kanaatindeyim. Ana muhalefet partisinin şiddetle buna karşı çıktığını ve bunun adeta bir tehlike olduğunu söylediklerini sözlerime eklemeliyim. Milletimiz büyük bir çoğunlukla bu tür derslerin öğrencilere faydalı olacağını, seçimlik hale getirilmesini istiyordu. Umarım istediğine kavuşmuş oldu. Kanun bu şekliyle çıkarsa artık bütünü itibariyle Türkiye'de eğitim sistemi yeniden dizayn edilmiş olacak. Umarım ki eğitimimize olumlu katkılar sağlayacak.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.