banner

Bakan Çelik'ten MEMURLARA MÜJDE!




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk  Çelik, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ile İŞKUR arasında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü'nün imzalanması için düzenlenen törende yaptığı konuşmada memurların maaş zamlarını mayıs ayı içerisinde alacaklarını söyledi. 

Çelik, şunları kaydetti: ''Şu anda Meclis'te görüşülen yasanın hemen akabinde bu yasayı ele alıyoruz. Bize ifade edildiğine göre, bugün mevcut 4+4+4 yasasının 5 maddesi kalmış, bugün biteceği, Cumartesi günü gensoruların görüşüleceği... Büyük ihtimalle de Pazar günü bu yasanın ele alınacağı şeklinde bir program yapılmış. Umarım aksama olmaz ve Pazar günü görüşerek, bu önemli düzenlemenin yasasının Meclis'ten geçmesini sağlarız. Hemen akabinde de Cumhurbaşkanımızın onayından sonra da süreci hızlı bir şekilde başlatıp ifade ettiğimiz gibi Mayıs ayına, Ocak'tan bugüne zamları içeren bu toplu sözleşme görüşmelerini neticelendirmiş oluruz. Bildiğiniz gibi yasada bir aylık bir süre var. Yani Nisan ayında bunu gerçekleştirince Mayıs ayında da bu bir aylık süre tamamlanmış oluyor ve böylece memurlarımızın zamları bu süreç içerisinde tamamlanmış olacak.''

''Sözleşmeli belediye çalışanlarına'' ilişkin bir soruya da Çelik, ''Sözleşmelilerle ilgili değerlendirmemizi yaptık. Bu konu, gündemimizdeki konulardan bir tanesi. Sayın Başbakanımızın talimatıyla yapılan çalışma kendilerine arz edilecek. Bir bütünlük içinde spesifik olarak bu yerel yönetimlerdeki sözleşmelilerle ilgili değerlendirme yapılacak. Bu konuda bizim yaptığımız çalışmaya sayın Başbakanımızın vereceği talimat doğrultusunda da bu konu ele alınacak veya farklı bir talimat olur ise o çerçevede değerlendirme yapmış olacağız'' diye yanıt verdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.