banner

MEB 1. Eğitim Kongresi başladı




"21. yüzyılda bir eğitim felsefesi oluşturmak ve özel okullar" temasıyla MEB tarafından bu yıl birincisi düzenlenen 1. Eğitim Kongresi başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları, özel ve devlet okulu temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, sendika temsilcileri, yazar ve düşünürlerden oluşan yaklaşık 1500 uzman, Antalya’da eğitim felsefesini tartışıyor. ‘21. Yüzyılda Bir Eğitim Felsefesi Oluşturmak ve Özel Okullar’ başlıklı kongre, saa 09.00’da Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’in açılış konuşmasıyla başladı.

Kongre 30 Kasım akşamı sona erecek.  Eğitim felsefesi ve özel okullarla ilgili estetik, ontoloji ve metafizik, etik,  medeniyet ve din, epistomoloji, eğitim politikası, antropoloji, özel okullar konulu  dokuz temada  55 alt başlıkta sunumlar yapılacak.  Beş farklı salonda ‘eğitim felsefesi’ temasıyla düzenlenen kongre, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın ‘21. Yüzyılda Eğitim Nasıl Olmalı’ konulu kapanış konuşmasıyla sona erecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.