banner

Andımızın kaldırılması nedeniyle çok küfür yedim




MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, MEB 1. Egitim kongresinde yeni Türkiye yolunda eğitim konulu konuşmasında, “Andımızın kaldırılması ile ilgili bir gazeteye yazdığım yazı ile ilgili çok küfür yedim. Metnin kaldırılması nedeniyle vatana ihanet suçlamalarına kadar varan eleştirilere maruz kaldık.” dedi.

MEB Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin MEB 1. Eğitim Kongresinde yeni Türkiye yolunda eğitim konulu konuşmasında 'Andımız'ın kaldırılması sürecinde yaşadıklarını paylaştı.

Türkiye’de eğitimin modernleşmesi Osmanlı ile başlamış cumhuriyet döneminde devam etmiştir, köklü kopuş değerlendirmeleri yanlıştır. Ulus devlet sonrası yeni bir devlet anlayışının tartışıldığı bir dönem yasıyoruz. Bu dönemde eğitimde radikal kararlar almak durumundayız.Bu zorlu bir süreçtir.

Andımızın kaldırılması ile ilgili bir gazeteye yazdığım yazı ile ilgili bile çok küfür yedim. Metnin kaldırılması nedeniyle vatana ihanet suçlamalarına kadar varan eleştirilere maruz kaldık.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.