banner

AÖF güz dönemi sınavları başlıyor




Açıköğretim Fakültesi (AÖF) birinci dönem (güz dönemi) ara sınavları yarın başlıyor. AÖF sınav süreleri kaç dakika ve adaylara her ders için kaç soru soruluyor? AÖF sınavları kaçta başlayıp kaçta bitiyor? AÖF sınavlarına gelirken hangi belgeleri bulundurmak zorunlu? Yanlış cevap doğru cevapları etkiler mi? 6-7 Aralık AÖF sınava giriş belgemi nasıl edinebilirim? İşte AÖF güz dönemi ara sınavları ile ilgili merak edilenler;

AÖF sınava giriş belgenizi indirmek için Tıklayın

AÖF sınava giriş belegenizi yukarıdaki linke tıkladıktan sonra sağ üst köşedeki öğrenci girişi linkinden Türkiye programları veya yabancı programlar seçeneklerinden birine tıkladıktan sonra açılan sayfaya tc kimlik numaranızı ya da mail adresinizle birlikte AÖF şifrenizi girdikten sonra sınava giriş belgenizi açılan sayfadan bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

AÖF sınavlarında yanlış cevaplar doğru cevapları etkiliyor mu?

AÖF’ün internet sitesinde yer alan sınavlar hakkında yönetmeliğe göre AÖF sınavlarında yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemiyor. İşte o madde;

“Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır.”

AÖF sınav süresi 30 dakika soru sayısı her ders için 20 soru

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) birinci dönem (güz dönemi) ara sınavları 6-7 Aralık Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere toplam 4 oturumda yapılacak. Sınavlar Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa’da aynı saatlerde sabah 9.30’da, öğleden sonra 14.00’da olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilecek. Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 ile 16.30 saatleri arasında hizmet verecek. Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılacak. Sınavlar beş seçenekli çoktan seçmeli test şeklinde yapılacak.

AÖF öğrencilerine, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak ve 30'ar dakika sınav süresi verilecek.

AÖF Cumartesi ve Pazar oturumları başlama saati

Güz döneminde; Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 1. ve 5. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 3. ve 7. yarıyılların; bahar döneminde Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılacak.

AÖF öğrencileri 6-7 Aralık güz dönemi sınava giriş belgelerini AÖF’ün http://aof.anadolu.edu.tr/ internet adresine TC kimlik numaraları ve AÖF şifreleri ile giriş yaparak edinebilecek.

Öğrenciler sınav yeri değişikliğini, güz dönemi ara sınavları için en geç 17 Ekim 2014 tarihine kadar değiştirebileceği için bu tarihten sonra sınav yeri değişikliği yapamayacak.

AÖF sınavlarına gelirken hangi belgeleri bulundurmak zorunludur?

AÖF öğrencileri sınava gelirken AÖF sınava giriş belgesi (Sınav tarihinden bir hafta önce öğrenci bilgi sisteminden edinilen sınava giriş belgesi), Öğrenci kimliği ve fotoğraflı ve onaylı nüfus cüzdanı veya güncel pasaport.

İşte AÖF’ün açıklaması;

Sınav Giriş Belgesi

Öğrenci Kimlik/Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi

(Öğrenci kimlik/tanıtım kartını kaybeden öğrencilere kimlik veya tanıtım kartları hazırlanıncaya kadar sadece sınavlarda kullanılmak üzere fotoğraflı Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi AÖF Büroları tarafından verilmektedir. Kimlik/tanıtım kartı başvurusu yapmayan öğrencilere bu belge verilmeyecektir.)

Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi

(Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar)

Sınava giriş için gerekli bu üç belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.

AÖF 2014-2015 Güz dönemi final sınav tarihleri

AÖF öğrencileri 2014-2015 öğretim yılında güz dönemi ara sınavlarına  6-7 Aralık 2014 tarihinde girecekler. 2014-2015 AÖF güz dönemi dönem sonu sınavları ise (final sınavları) 24-25 Ocak 2014 tarihleri arasında yapılacak. AÖF sınavlarının tamamı hafta sonları yapılıyor.

Açıköğretim Fakültesi (AÖF), 2014-2015 öğretim yılı Bahar Dönemi kayıt yenileme tarihleri ise şu şekilde;

AÖF 2014-2015 Bahar Dönemi Kayıt yenileme tarihleri: 23 Şubat 2015 Pazartesi ile 6 Mart 2015 Cuma.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.