banner

Pakistan'da okula silahlı saldırıda ölü sayısı artıyor




Pakistan'ın Peşaver kentinde bir okula düzenlenen silahlı baskında ölenlerin sayısının 104'e yükseldiği bildirildi.

Pakistan'ın Peşaver kentinde bir okula düzenlenen silahlı baskında ölenlerin sayısının 104'e yükseldiği bildirildi.

Ülkenin kuzeybatısındaki Hayber Paktunkhva eyaletin başkentinde Pakistan Talibanı örgütünün düzenlediği saldırıda 80'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Peşaver'deki Lady Reading hastanesinde basın mensuplarına konuşan Hayber Paktunhva Eyalet Başbakanı Pervez Hattak, ölü sasıyının öğrenci ve öğretmen dahil 104'e olduğunu söyledi. Hattak, "Bana verilen bilgilere göre 80 den fazla öğrenci de yaralandı" dedi.

Hattak, güvenlik güçleri ile militanlar arasında çıkan çatışmada üç teröristin de öldürüldüğünü kaydetti. Hattak, "Çatışmalar hala devam ediyor" diye konuştu.

Bu arada saldırının sorumluluğunu, Pakistan Taliban hareketi üstlendi.

Baskının düzenlendiği okulun, ordu yönetiminde olan ancak hem asker hem de sivil memurların çocuklarının gittiği bir okul olduğu belirtildi.

Peşaver'de, 5-6 kişi oldukları ifade edilen silahlı saldırganlar yaklaşık 500 öğrencinin bulunduğu okula girerek, öğrencileri rehin almıştı. Bunun ardından güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonda çatışma yaşanmıştı.

Pakistan Ordu Sözcülüğü, öğrencilerin büyük kısmının güvenli bir şekilde arka kapıdan çıkarıldığını açıklamıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.