banner

Adres kaydını Elazığ’a taşıyan öğrenciye ulaşım ücretsiz




Elazığ'da, ikamet adreslerini kente taşıyan üniversite öğrencileri, toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, her alanda hızla gelişen ve büyüyen kentin eğitim alanında da önemli merkezlerden biri olduğunu vurguladı.

"Şehrin gelişmesinin, insanların yaşadıkları şehrin nüfuslarına kaydedilmesiyle mümkün" olabileceğini belirten Yanılmaz, şunları söyledi:

"Şehirde yaşadığı ve şehrin tüm imkanlarından istifade ettiği halde resmi ikametgahı farklı il, ilçe ve köylerde olan hemşehrilerimizin de kayıtlarını merkeze alıp hizmetlerimizi daha çok artırmak durumundayız. Bu nedenle Fırat Üniversitesi’nde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrenim gören tüm öğrencilerimiz 25 Aralık 2014 tarihine kadar Elazığ'da ikamet ettiğini gösterir adres kayıt belgesi, öğrenci belgesi ve bir adet fotoğrafla belediyemize müracaatları halinde taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanacaklardır."

Açıklamada, belediyeye ait otobüslerden belirli saatlerde ücretsiz yararlanan 65 yaş üstü vatandaşlar için 16 Aralık itibari ile saat sınırlamasının kaldırılacağı ifade edildi.

Öğrenciler, uygulamadan eğitim yılı sonuna kadar yararlanabilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.