banner

13 Aralık ehliyet soru ve cevapları burada MEB Ehliyet cevapları




Sürücü adaylarının heyecanla beklediği 13 Aralık 2014 tarihli ehliyet sınavı soru ve cevapları yayında. MEB tarafından13 Aralık 2014 tarihinde yapılan yılın son Ehliyet Sınavı’nın soru ve cevapları yayınlandı. 13 Aralık tarihli MEB ehliyet yazılı sınavı soru ve cevaplarını indirmek için Tıklayın

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 13 Aralık 2014 tarihinde yapılan yılın son Ehliyet Sınavı’nın soru ve cevapları yayınlandı. Sürücü adayları 13.12.2014 Tarihli Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı (ehliyet) soruları ve cevaplarına Bakanlığın http://www.meb.gov.tr/ internet adresinden ulaşabilir.

Aşağıdaki bağlantılara tıklayarak da kitapçık türlerine göre 13 Aralık Ehliyet soru ve cevaplarına ulaşabilirsiniz.

A Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı (Eski Müfredat)

B Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı (Eski Müfredat)

C-D-E Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı (Eski Müfredat)

Yeni Müfredat Soruları ve Cevap Anahtarı (K,L,M,N Türü Kitapçıkları)

Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (Ehliyet) adayların sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilerek değerlendiriliyor. Ehliyet sınavlarında yanlış cevaplar dikkate alınmıyor. Ehliyet yazılı sınavında tespit edilen doğru cevap sayıları 100 puan üzerinden değerlendiriliyor.

100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılıyor.

Merkezî sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır

6 Aralık 2014 tarihli A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sertifika türleri Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (Ehliyet) sonuçları açıklandı açıklanıyor… 6 Aralık 2014 MEB ehliyet yazılı sınav sonuç öğrenme sayfası için Tıklayın.

2015 Ehliyet Sınav tarihleri ne zaman?

2015-MTSKS-1 (ehliyet yazılı sınavı): 10 Ocak 2015-Cumartesi

2015-MTSKS-2 (ehliyet yazılı sınavı): 21 Mart 2015-Cumartesi

2015-MTSKS-3 (ehliyet yazılı sınavı): 27 Haziran 2015-Cumartesi

2015-MTSKS-4 (ehliyet yazılı sınavı): 22 Ağustos 2015-Cumartesi

2015-MTSKS-5 (ehliyet yazılı sınavı): 10 Ekim 2015-Cumartesi

2015-MTSKS-6 (ehliyet yazılı sınavı): 12 Aralık 2015-Cumartesi

Milli Eğitim Bakanlığı, 2015 ehliyet sınav ücretine zam yaptı. Sürücü adayları 2015 yılında her sınav dönemi için ayrı ayrı olmak üzere KDV dâhil 60.00 TL ödeyecek.

Sürücü belgesi (ehliyet) türleri

Araçların Cinsi Belge Sınıfı

Motorlu Bisiklet: A1

Motosiklet: A2

Otomobil, Minibüs, Kamyonet: B

Kamyon: C

Çekici: D

Otobüs: E

Lastik Tekerlekli Traktör: F

İş Makinesi Türünden Motorlu Araçlar: G

Engelli Bireylerin Kullanabilecekleri Özel Tertibatlı Motosiklet veya Otomobiller: H

Ehliyet sınavlarına en fazla kaç kez giriliyor?

Ehliyet almak isteyen sürücü adayları, en fazla 4 (dört) yazılı, 4 (dört) uygulama sınavına girme hakkına sahiptir. Sınav döneminde sınava girmeyen adayın 1(bir) hakkı kullanılmış sayılır. Adayın sınav gününde sınava giremeyeceğini gösterir yatakta tedavi gerektiren doktor raporu varsa 4 (dört) yazılı (test) ve 4 (dört) uygulama sınav hakkı bittikten sonra girmediği sınav için 1 (bir) hak daha kullanabilir. Teorik derslerin sınavlarında başarılı olup direksiyon eğitimi dersi sınavlarında dört dönem sonunda da başarısız duruma düşenler istemesi hâlinde aynı kursta ilan edilen direksiyon eğitimi dersinin ücretini ödemek ve sertifika sınıfında belirtilen sayıda direksiyon eğitimi dersi almak kaydıyla dört dönem daha sınava girebilir. Teorik derslerin sınavından dört dönem sonunda, direksiyon eğitimi dersi sınavında ise ikinci dört dönem sonunda da başarısız duruma düşenler, kayıt işlemlerini tamamlamak ve ücretlerini ödemek suretiyle kurslara yeniden kayıt yaptırabilirler. Adayların sınavda başarısız olmaları durumunda tekrar sınava girmeleri gerekmektedir. Sınava girebilmek için tekrar sınav ücreti yatırılması zorunludur.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.