banner

Bingöl Üniversitesi'ndeki eyleme polis müdahalesi




Bingöl Üniversitesi'nde (BÜ) eylem yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

Alınan bilgiye göre, yaklaşık 1 hafta önce üniversitede iki grup arasında yaşanan olaylara karıştığı iddiasıyla aralarında bazı Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerinin de bulunduğu kişiler gözaltına alındı. HDP İl Başkanlığı, gözaltıları protesto etmek amacıyla BÜ önünde basın açıklaması yapmak istedi.

HDP İl Eş Başkanı Başak Aydoğdu tarafından yapılan basın açıklamasının ardından yürüyüş yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. İzinsiz yürümek isteyen grubu polis biber gazı ve tazyikli su kullanarak dağıtmaya çalıştı. Polise taşlarla karşılık veren grup, üniversite yerleşkesine geçerek burada bir süre oturma eylemi yaptı.

Bu arada, biber gazından etkilenen bazı kişiler ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.