banner

Tutuklanan lise öğrencisinin annesi konuştu




‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçundan tutuklanan M.E.A.’nın annesi Nazmiye Gök, “Çocuğum hırsızlık yapmadı. Yüz kızartıcı suçu yok. Eli silahlı terörist gibi okuldan alıp götürdüler” diye isyan etti.

‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçundan tutuklanan M.E.A.’nın annesi Nazmiye Gök, “Çocuğum hırsızlık yapmadı. Yüz kızartıcı suçu yok. Eli silahlı terörist gibi okuldan alıp götürdüler” diye isyan etti. Oğlunun okul dışındaki zamanlarında kitap okuyup amatör olarak futbol oynadığını anlatan Gök, “Hareketli ve cesurdur, ama kendisine güvenirim. Hiçbir kötü alışkanlığı yoktur” diye konuştu.

KONYA’da 16 yaşındaki M.E.A.’nın ‘Devrim Şehidi Kubilay’ı anma töreninde yaptığı konuşma nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçundan tutuklanması büyük tepki yarattı. M.E.A.’nın annesi Nazmiye Gök, “Benim çocuğum hırsızlık yapmadı, kimsenin namusuna göz dikmedi. Yüz kızartıcı bir suçu yok. Tutuklama kararının memleketin yüz karası olduğunu düşünüyorum” dedi.

Konya 1. Sulh Ceza Hâkimliği’nce önceki gün tutuklanarak cezaevine gönderilen Meram Endüstri Meslek Lisesi Makine Teknik Resim Bölümü 11’inci sınıf öğrencisi M.E.A., dün sabah saatlerinde kendisini ziyaret eden avukatı aracılığıyla annesine mesaj gönderdi. “Annemin ellerinden öpüyorum. Ben iyiyim beni merak etmesin” mesajını alan anne Nazmiye Gök, şöyle konuştu:

Hırsızlık yapmadı

“Çok perişan durumdayım. Çocuğumun okuldan eli silahlı bir terörist gibi alınıp götürülmesini kınadım. Benim çocuğum hırsızlık yapmadı, kimsenin namusuna göz dikmedi. Yüz kızartıcı bir suçu yok. Bu şekilde alınıp tutuklanmasını kabullenmiyorum. Kubilay için anma töreni düzenlenmiş. Orada bir konuşma yaptı. Akşam da eve geldi ve uyudu. Sabah okula gönderdim. Sabah 09.00’da öğretmeni aradı. ‘Güvenlik şubeden memurlar burada M.E.A.’yı götürmek istiyorlar’ dedi. Çocuk şubeye götürecekleri söylendi. Bunun üzerine ben de şubeye gittim. Oraya getirdiler ifadesi alındı. Daha sonra çocuk da, ‘Anne burada bekleme ifademi alıp bırakırlar’ dedi. Oradaki memurlar da aynı şeyi söyledi. Sonra ben eve geldim. Evdeyken oğlumun tutuklandığı haberini aldım. Şoke oldum.

Hapiste bir gece daha

M.E.A.'nın avukatı Barış İspir’in dün 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ne yaptığı itirazla ilgili karar bugüne kaldı. Avukat İspir, “İtiraz dilekçemiz, uzun uzun incelenebilecek bir dilekçe değildi. Ama Sayın Hâkim, hâlâ incelemesini bitiremedi ve karar yarına (bugün) kaldı” dedi. Avukat İspir, tutuklamanın Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesi uyarınca gerçekleştiğini belirterek, şöyle konuştu: “Bizi asıl rahatsız eden kısım burası. 16 yaşındaki bireyin suçlu olduğunu varsaysak bile cezasında indirim yapılması hususu göz önüne alınmamıştır.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.