banner

Çocuk yaştakilerin tutuksuz yargılanmaları esastır




Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tutuklanan lise öğrencisi M.E.A.’nın durumuyla ilgili yargıya müdahale edemeyeceğini belirtti ancak Bakan Bozdağ, “Çocuk yaştakilerin tutuksuz yargılanmaları esastır” ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, Adalet Bakını Bekir Bozdağ’ı arayarak bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanana 16 yaşındaki lise öğrencisi M.E.A.’nın durumunu gündeme getirdi.  Gök, çocuk yaşta bir kişinin mahkemece tutuklanması toplumda infiale yol açtığını söyledi. Bu konuda duyulan rahatsızlıkları adalet bakanına iletti. Gök Bekir Bozdağ’ın telefonda kendisine şu kilit cümleyi söylediğini açıkladı: "Çocuk yaştakilerin tutuksuz yargılanmaları esastır".

Gök Hürriyet'e yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

16 yaşındaki bir çocuğun okulundan alınarak mahkemeye çıkarılması ve mahkeme tarafından da tutuklanması toplum vicdanı kabul etmedi ben de konuyu CHP Grup Başkan Vekili olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın dikkatine sundum. Bozdağ'ı telefonla aradım. Kendisi telefonda bana ‘Yargıya müdahale edemem’ dedi ancak şu önemli cümleyi de sar fe etti; “Çocuk yaştakilerin tutuksuz yargılanmaları esastır.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.