banner

Bakan Dinçer derslik açığına formül buldu




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer derslik açığını kapatmak için yeni bir formül buldu.
omer_dincer_mebKesintisiz eğitimi 4+4+4 modelinde 12 yılda kademelendiren teklifin kanunlaşması ile ortaya çıkacak derslik açığını kapatmak için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) “okullara” talimat gönderdi
Teklif yasalaşmadan önce okulları gezen Bakan Ömer Dinçer, derslik olarak ayrılan alanların yönetici odası ya da büro olarak kullanıldığını tespit etti. Teklif, 160 bin derslik açığıyla kanunlaşırken, Dinçer, yayımladığı bir genelgeyle il, ilçe milli eğitim müdürlükleri ile okulları uyararak, derslik açığının kapatılması için “yönetici odalarının sınıf haline dönüştülmesini” istedi.

2012-13 başına kadar saptanacak
Dinçer’in talimatıyla mimari projesinde belirlenen amacı dışında kullanılan derslikler önce tespit edilecek. Tespit çalışmalarını il müdürlükleri 7 Mayıs 2012’ye kadar bitirecek ve kazanılan derslik sayıları MEB’e rapor halinde sunulacak. 2012-2013 eğitim öğretim yılı başına kadar tespit edilen bu mekanlar dersliğe dönüştürülecek.

(Milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.