banner

İstanbul’da okullar bir gün tatil edildi




Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi. İstanbul'da da yarın bir gün süre ile eğitim-öğretime ara verildi.

İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokullar ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime yarın bir gün süreyle ara verildi.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, meteoroloji yetkililerince İstanbul'da bu geceden itibaren başlayacak kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla hafif, öğleden sonra ise etkisini arttırarak yer yer yoğun olacağının tahmin edildiği kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Bilhassa, öğleden sonra etkisini arttırması beklenen kar yağışının ve buna bağlı olarak mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklık, kuvvetli poyraz fırtınası ve akşam saatlerinden itibaren görülecek buzlanma ve don olayının ara cadde ve sokaklar başta olmak üzere araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul'un özel durumu göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokullar ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 6 Ocak Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür."

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin ise idari izinli sayılacakları bildirildi.

İstanbullulara uyarılar

İstanbul Valiliği, kar yağışı, don ve buzlanma ve ani sıcaklık düşüşü nedeniyle İstanbulluların günlük yaşantısını olumsuz yönde etkilememesi için, gerekli tedbirlerin uygulamaya konulmasının kararlaştırıldığı belirtilen açıklamada " kar yağışı, don ve buzlanmanın etkili olduğu gün ve saatlerde zorunlu olmadıkça vatandaşların özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçları ile yola çıkanların mutlakakar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı vb. kullanmaları/bulundurmaları, araçların teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları" gerektiği ifade edildi.

Kural dışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınılması, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması uyarısında bulunulan açıklamada olası trafik yoğunluğu düşünülerek araçların akaryakıt ikmallerinin yapılması, acil yardım araçlarının, engellenmeden rahatça seyrü seferlerinin yapılabilmesi için, sürücülerin emniyet şeritlerini kullanmamaları ve bu hususta hassasiyet göstermeleri istendi.

Açıklamada ayrıca, trafiğin yoğun olduğu zamanlarda alternatif güzergahların kullanılması, arıza hallerinde araçların sürücüler tarafından terk edilmemesinin önem arz ettiği dile getirilirken, acil çağrı için 155 Polis İmdat, 156 Alo Jandarma, 159 Karayolları telefon numaralarının aranabileceği belirtildi.

Elektrik kesintisi ve buna bağlı olarak oluşacak su kesintisi, ısınma ve aydınlatma gibi günlük ihtiyaçların karşılanması hususunda tedbirli ve dikkatli olunması, elektrik enerjisinin sağlıklı verilemediği hallerde oluşabilecek düzensiz voltaj durumlarında, elektrikli ev aletlerinin kontrollü bir şekilde kullanılması ve görevli ekiplerin çalışmalarını kolaylaştırma yönünde destekleyici anlayışla site, apartman ve işyeri sorumlu yönetici ve sahiplerinin mevcut alanlarını, giriş ve çıkış yollarını kar ve buzdan temizlemelerinin önem arz ettiği kaydedildi.

Ani sıcaklık düşüşlerinin yaşandığı ve olumsuz hava şartlarının hüküm sürdüğü günlerde yaşlı, çocuk, hamileler ile kalp ve akciğer hastalığı olanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmaması konusunda uyarıda bulunulan açıklamada "Hava koşullarına uygun giysilerin giyilmesi, zorunlu olmadıkça av, gezi, piknik amaçlı açık araziye çıkılmaması, kapalı alanlarda mangal gibi aparatların kullanılmaması, baca zehirlenmelerine karşı sobaların dikkatli kullanılması, tamirhane ve benzeri kapalı mekanlarda ısınma amacıyla otomobil çalıştırılmaması vatandaşlarımızın sağlığı ile can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir" denildi.

İhtiyaç duyulan durumlarda İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün (İstanbul AFAD) 0212 455 70 00 ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) 0212 444 25 66 numaralı telefonların aranabileceği vurgulandı.

Bitlis

Bitlis'teki olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 2 gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde etkili olan yoğun  kar yağışı ve tipi nedeniyle, il merkezi ile bağlı köylerde okulların yarın ve çarşamba günleritatil edildiği belirtildi.

Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime ara verildiği kaydedilen açıklamada, ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının kaymakamlıklar tarafından alınacağı ifade edildi.

Tunceli

Tunceli'de olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 Ocak'tan itibaren Pülümür, Hozat ve Nazımiye ilçelerinde 2, Ovacık ve Mazgirt ilçelerinde 1 gün eğitime ara verildiği bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 6 Ocak'tan itibaren Pülümür, Hozat ve Nazımiye ilçe merkezleri ve köylerindeki tüm okullarda 2, Ovacık ve Mazgirt ilçe merkezleri ve köylerindeki tüm okullarda 1 gün eğitime ara verildiği belirtildi.

Tunceli il merkezi ve Çemişgezek ilçesinde ise taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği kaydedilen açıklamada, merkezde ve Pertek ilçesinde eğitime devam edildiği kaydedildi.

Ordu

Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi.

İl Mili Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgede devam edem kar yağışı sonucu Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin tamamında, Kabadüz ilçesinin Yokuşdibi ve Derinçay, İkizce ilçesinin Özpınar, Devecik, Yoğunoluk, Kaynartaş, Şenbolluk mahallelerinde, Çaybaşı ilçesinin merkez hariç tüm mahalleleri ile Akkuş ilçesinde Akkuş Yatılı Bölge Ortaokulu hariç merkez ve tüm mahallelerde eğitime 6 Ocak Salı günü ara verildiği belirtildi.

Bingöl

Bingöl'de,  kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki ilk ve orta dereceli okulların yarıntatil edildiği bildirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ile bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okulların 06 Ocak Salı tatil edildiği belirtildi.

Öte yandan, Bingöl'de dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı kent merkezi ile yüksek kesimlerde etkili oldu.

Kastamonu

Şenpazar ilçesinde kar yağışı nedeniyle köylerdeki ilkokul ve ortaokullarda eğitime iki gün ara verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün geceden beri devam eden etkili kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı köylerdeki ilkokul ve ortaokullarda eğitime 06-07 Ocak 2015 tarihlerinde ara verildi.

Malatya

Arapgir ve Arguvan ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Arapgir ve Arguvan ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 06 Ocak Salı ara verilmesi kararlaştırıldı.

Arapgir'de yatılı bölge okullarının tatil edilmediği öğrenildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.