banner

MEB’den öğretmenlere sosyal medya uyarısı




Milli Eğitim Bakanlığı, resmi eğitim kurumlarında okul ve sınıf içinde yapılan etkinliklerin kayda alınıp video, ses, görüntü olarak sosyal medyada paylaşılmaması konusunda okulları ve öğretmenleri uyardı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla yayımlanan yazıda, sorumlu davranmayanlarla ilgili yasal işlem başlatılması istendi.

Öğrencilerin öğretmenler tarafından çekilerek internete yüklenen komik ve ilginç hallerinin yer aldığı okul içi videolarına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı 'dur' dedi. Son yıllarda özellikle akıllı telefon kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte okullarda öğretmenler tarafından öğrencilerin videoları çekilerek internet ortamında paylaşılmaya başlanmıştı. Bakanlık bu durumun çocuk istismarına yol açması üzerine harekete geçti.

Konuyla ilgili olarak Bakan Avcı, il milli eğitim müdürlüklerine ‘Ses, görüntü ve video paylaşımı’ konulu bir yazı gönderdi. Bu durumun uluslararası sözleşmelere, anayasa ve yasalara aykırı olduğunu dile getirildiği yazıda Avcı, öğrencilerle ilgili her türlü ses, görüntü ve video kayıtlarının internet ortamında paylaşılmamasını istedi.

Bakan Nabi Avcı, aksi durumda öğretmenler hakkında 'yasal işlem' başlatılacağını da açıkladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.