banner

İstanbul'da yarın okullar tatil mi?




İstanbul'da okullar yarın da tatil edilecek mi? Valilikten yarın için henüz bir açıklama yapılmadı. Akşam saatlerinde İstanbul Valiliği'nin konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor. Gelişmeleri sıcağı sıcağına vermeye devam edeceğiz. 

Türkiye genelinde birçok ilde kar tatili yarın da devam edecek. Ankara ve diğer illerde 2 gün daha uzatılan kar tatili İstanbul'da devam edecek mi? İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama kar yağışının ve buzlanmanın devam edeceği yönünde. İstanbul Valiliği'nden kar tatiline ilişkin bir açıklama yapması bekleniyor.

Kentin yüksek kesimlerinde dün başlayan kar yağışı bugün öğleden sonra etkisini artırarak tüm şehirde etkili oluyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamaya göre, Çamlıca, Ümraniye, Çekmeköy, Hadımköy, Başakşehir, Arnavutköy, Güngören, Fatih, Eminönü, Beyoğlu, Beşiktaş, Sarıyer, Şişli ve Bayrampaşa bölgelerinde  ara ara devam eden kar yağışının gece boyu sürmesi bekleniyor.

Yağış Maslak bölgesinde yer yer gök gürültülü kar yağışı şeklinde sürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri kış çalışmalarında 2 bin 493 personel ve 1028 araç ile karla mücadele çalışmalarında görev yapıyor.

Gizli buzlanma tehlikesi

Ana arter ve çevre yollarında 76 çekici ve kurtarıcı araç bekletiliyor. Çalışmalarda olumsuzluklara karşı 1915 ton tuz, 32 ton solüsyon ana arterler başta olmak üzere ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılıyor.

Meteoroloji uzmanları gece yarısından sonra ise gizli buzlanma olacağı, sürücülerin özellikle viyadük ve köprülerde daha dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu "Köy Tim"leri de muhtarların kontrolünde, kar kürüme aparatlı traktörlerle köy yollarını açık tutuyor.

Zeytinburnu İBB Spor Salonu'nda misafir edilen 472 evsizin 24 saat boyunca her türlü ihtiyacı karşılanıyor.

Hastanelerin acil servisleri, iskeleler ve trafikte bekleyen sürücüler için de sıcak içecek, çorba ve su servisi yapılıyor.

Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse, İstanbul'da kar yağışından çok fırtına ve soğuk havanın etkili olacağını belirterek, gece yaşanabilecek don ve buzlanmaya karşı uyarıda bulundu.

Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karın şu ana kadar tutmamasının en büyük sebebinin aralıklarla yağması olduğunu ifade ederek, şu saatten sonra Karadeniz'in üzerinden yavaş yavaş inmeye başlayacak yağışın, İstanbul genelinde beyaz örtü bırakacağını dile getirdi.

Köse, "Yağıştan çok fırtına ve soğuk hava etkili olacak. Gece don ve buzlanma olabilir" diyerek, yağışın bu geceden sonra Kocaeli ile Zonguldak arasında, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da etkili olacağını söyledi.

Yurt genelinde rüzgarın fırtına şeklinde olması nedeniyle sıcaklıkların hissedilir şekilde düşeceğine işaret eden Köse, şunları kaydetti:

"İstanbul'da perşembe gününden itibaren sıcaklıkta çok belirgin bir düşüş olacak. Sıcaklığın eksi 5'lere kadar düşeceğini tahmin ediyoruz. Bu da sabah ve gece saatlerinde don ve buzlanmaya sebep olacaktır. Kar, kentteki etkisini, Anadolu Yakası'nda perşembe sabah saatlerine kadar, Avrupa Yakası'nda da çarşamba akşam saatlerine kadar sürdürecek. Gökyüzü genelde kapalı olduğu için sıcaklıklar, ilçelere göre değişkenlik göstererek, gece 0 ile 2 derece arasında seyredecek. Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 8-15 derece atında seyredecek."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.