banner

Yarın hangi illerde okullar tatil? (7-8 Ocak'ta kar tatili olan iller)




Kar tatili yarın da devam edecek mi? Hangi illerde okullar tatil edildi? 7-8 Ocak 2015 tarihinde eğitime ara verilecek il ve ilçeler valiliklerce açıklanmaya devam ediyor. İşte yarın ve Perşembe günü kar tatili olan il ve ilçeler; Resmi açıklamalar geldikçe liste sürekli güncellenecektir...

Karabük'te yarın okullar tatil

Karabük'te yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda yarın eğitim öğretime ara verildi.

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının gece saatlerinden itibaren artarak devam etmesinin beklendiği bildirilerek, bu nedenle kentte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda eğitim öğretime yarın ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, buzlanma ve don olaylarına karşı da vatandaşların dikkatli olması istendi.

Ankara yarın ve perşembe günü okullar tatil

Ankara Valiliği, hava sıcaklığında aşırı düşüş olacağı, buna bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artacağı beklendiğinden yarın ve perşembe günü Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime Carşamba ve Perşembe 2 gün süreyle ara verildiğini bildirdi.  

Bolu

Bolu'da kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi, kamuda görevli hamileler ve engelli personelin de izinli sayılacağı bildirildi.

Vali Ahmet Zahteroğulları, Bolu Anadolu Lisesi'ni ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle okulların çarşamba günü tatil edildiğini söyledi.

Kamu kurum ve kuruluşlarda gören yapan personelin de yarın izinli sayılacağını belirten Zahteroğulları, "Önceliğimiz çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği, sonra eğitimi ve yaşama hazırlanmaları. Ne okulları tatil etmek çocuklarımıza bir ödül, ne de etmemek bir ceza. Mevsim koşulları neyi gerektiriyorsa onu yapacağız.  Ama önceliğimiz okulları açık tutmak ve eğitime devam etmek. Yarından sonraki günlerin tatil olup olmadığını ise hava şartlarına göre değerlendireceğiz" diye konuştu.

Amasya'da okullar yarın tatil

Amasya'da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle il genelinde yarın okullarda eğitime ara verilecek

Amasya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde kar yağışı ve olumsuz hava şartlarının devam ettiğini belirtti.

Hava koşulları nedeniyle bugün bazı ilçelerde ve taşımalı sistemin uygulandığı yerlerde okulları tatil ettiklerini anımsatan Güneş, "İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararı gereği yarın tüm il genelinde ilkokul, ortaokul ve liseler tatil edildi" dedi.

Bitlis

Bitlis'teki olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi. 7 Ocak Çarşamba günü de Bitlis’te eğitim ve öğretim yapılmayacak

Denizli'de tatil 1 gün daha uzatıldı

Denizli'de bazı ilçelerde eğitime verilen ara yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün uzatıldı.

Denizli Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde 6 Ocak Salı Günü tatil edilen tüm okulların 7 Ocak Çarşamba günü de tatil edildiği bildirildi.

Dün akşam yapılan açıklamada, kar yağışı sebebiyle Sarayköy dışında Çameli, Kale ve Güney ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların 6-7 Ocak, diğer ilçelerde ise 6 Ocak'ta tatil edildiği bildirilmişti.

Kastamonu

Kastamonu'da etkili olan yoğun  kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve bağlı köylerdeki tüm okulların 2 gün tatil edildiği, engelli ve hamile olan çalışanların da 2 gün izinli sayılacağı bildirildi.

Samsun'da yarın da okullar tatil

Samsun'da etkili kar yağışı nedeniyle il genelinde yarın eğitime ara verilecek.

Samsun Valiliği, devam eden olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle merkez ve tüm ilçelerde ilkokul, ortaokul ve liselerde yarın eğitime ara verileceğini bildirdi.

Çorum

Çorum'da il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ve yarın ara verildiği bildirildi.

Çorum'da hamile ve engelli personel de bugün idari izinli sayılacak.

Tunceli

Tunceli'de, olumsuz hava koşulları nedeniyle okullarda eğitime 2 gün ara verildiği bildirildi.

Bayburt

Bayburt'ta yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ile Demirözü ve Aydıntepe ilçelerindeki tüm okullarda bugün öğleden sonra ve yarın eğitime ara verildiği belirtildi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 17 okulda eğitime 1 gün ara verildi.

Milli Eğitim İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ekinözü, Nurhak, Afşin, Elbistan ilçelerinde 17 okulda eğitime bugün ara verildi. Kar yağışının devam etmesi halinde okulların yarın da tatil olacağı bildirildi.

Kocaeli Üniversitesi'nde tatil bir gün daha uzatıldı

Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ), olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

KOÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı yarın eğitim-öğretime ara verildiği,  KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi hizmetlerinin ise normal işleyişinde sürdürüleceği kaydedildi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle KOÜ'de bugün de eğitime ara verilmişti.

Zonguldak

Zonguldak'ta kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle merkez ile bağlı belde ve köylerdeki okullarda yarın eğitime ara verildiğini söyledi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri de kar yağışının yarın etkisini artıracağını belirterek, vatandaşları buzlanmanın yanı sıra don riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Ordu

Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.

İl Mili Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde yarın eğitim öğretim yapılmayacak.

Buna göre Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Fatsa, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabataş, Kabadüz, Korgan, Kumru, Ulubey ve Ünye ilçelerinin tamamı ile Perşembe ilçesinde taşımalı eğitim veren okullarda eğitime 7 Ocak Çarşamba günü ara verildi.

Kocaeli

Kocaeli'nde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi.

Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, dün geceden beri kentte etkili olan yoğun kar yağışının yarın da devam edeceği belirtilerek, hava sıcaklığının da en yüksek sıfır derece olacağı belirtildi.

Elverişsiz hava şartlarının mağduriyete yol açmaması amacıyla rehabilitasyon merkezleri dahil, il genelindeki anaokulları ile ilkokul ve orta öğretimde eğitime 1 gün süreyle ara verildiği vurgulanan açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Konya ve Karaman

Konya'nın Ilgın ve Halkapınar ilçeleri ile Karaman'ın kent merkezinde eğitime yarın ara verilecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, etkili olan kar yağışı nedeniyle Konya'nın Ilgın ve Halkapınar ilçelerinde Çarşamba günü ara verilmesi kararlaştırıldı. Karapınar'da ise taşımalı eğitim alan öğrenciler yarın tatil yapacak, ilçe merkezinde eğitim devam edecek.

Karaman'da ise İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın merkezdeki tüm okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Açıklamada, "İlimiz merkez ve merkeze bağlı tüm okullarda 7 Ocak Çarşamba günü uygun olmayan hava koşulları nedeni ile eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Sivas

Sivas'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun, il genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim-öğretime yarın ara verilmesini kararlaştırdığı belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Tunceli

Tunceli'nin Ovacık ve Kayseri'nin Sarız ilçesinde 2, Tokat'ın Erbaa ve Niksar ile Kayseri'nin Bünyan ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde iki gündür etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. İlçede kar kalınlığı yer yer 1 metreyi geçti. Ovacık Belediyesi ekipleri, ilçe merkezinde yol açma çalışmalarını sürdürüyor. İlçeye dün akşamdan beri elektrik verilemiyor.

Ovacık Kaymakamlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede eğitime verilen ara 2 gün daha uzatıldı.

Ovacık'taki tüm okullarda eğitime bugün ara verilmişti.

Tokat

Tokat'ın Erbaa ve Niksar ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erbaa ve Niksar ilçelerinde kar yağışının etkili olduğunu söyledi.

Gerekli toplantıların ve durum değerlendirmesinin yapıldığını belirten Yazıcı, "Bu iki ilçemizde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın ara verildi. Eğer diğer ilçelerimizde de yoğun kar yağışı olursa ayrıca değerlendirilecek" diye konuştu.

Bu arada, Erbaa ve Niksar'da kar yağışının sürdüğü öğrenildi.

Kayseri, Yozgat ve Malatya

Kayseri'nin Sarız ilçesinde yarın ve çarşamba günü, Bünyan ilçesinde ise yarın eğitime ara verildi.

Yozgat'ın Çekerek ve Çayıralan ilçelerinde taşımalı eğitime olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın ara verildiği bildirildi.

Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik mevkisi ve civarındaki okullarla, Hekimhan ilçesine bağlı Kurşunlu Mahallesi'ndeki yatılı bölge okulu ve çevredeki diğer okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Zonguldak

Zonguldak'ın Kozlu, Kilimli, Gökçebey ve Devrek ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, olumsuz hava şartları nedeniyle Kozlu, Kilimli, Gökçebey ve Devrek ile bağlı belde ve köylerdeki okullar yarın tatil edildi. 

Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamada ise engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin de 1 gün idari izinli olduğu belirtildi.

Sakarya

Sakarya'da kar yağışı nedeniyle kent genelindeki tüm okullarda eğitime iki gün ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü toplantısında, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında yarın ve perşembe günü eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Kentte, bugün de taşımalı eğitim yapan okullar tatil edilmişti.

Bursa

Bursa'da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. 

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezi ve tüm ilçelerde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle anaokulu, ilkokul,  ortaokul ve liselerin 07 Ocak 2015 Çarşamba tatil edildiği bildirildi. 

Açıklamada ayrıca, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Haberler geldikçe güncellenecektir...

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.