banner

2015 Ağustos’ta kaç öğretmen atanacak?




Ağustos 2015’te öğretmen ataması yapılacak mı? MEB, 2015 Ağustos ayında kaç öğretmen atayacak? İşte Bakan Şimşek’ten öğretmen atamalarına ilişkin çarpıcı açıklamalar;

Maliye Bakanı Şimşek, bu sene sınırlı kadro alımı yapacaklarını belirterek, “74 bin kadro alacağız. 34 bini otomatik olarak alınacak. Kalan 40 binin 15 bini Şubat'ta öğretmen atamalarına ayırdık. Milyonlarca gencimiz umudunu kamuya bağlamamalı. Onlara tavsiyem kendilerini geliştirmeye önem verip özel sektörü de tercih etmeleri.” İfadelerini kullandı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek NTV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek, bu sene sınırlı kadro alımı yapacaklarını belirterek, “74 bin kadro alacağız. 34 bini otomatik olarak alınacak. Kalan 40 binin 15 bini Şubat'ta öğretmen atamalarına ayırdık. Geri kalanı için çalışıyoruz. Kadro dağılımında önceliğimiz yine sağlık ve eğitim olacak.  Milyonlarca gencimiz umudunu kamuya bağlamamalı. Onlara tavsiyem kendilerini geliştirmeye önem verip özel sektörü de tercih etmeleri.” açıklamasında bulundu.

Bakan Şimşek’in bu açıklaması her yıl ağustos döneminde yapılan öğretmen atamalarının bu yıl yapılıp yapılmayacağı konusunda bazı soru işaretlerine neden oldu.

Memura enflasyon farkı

Bu sene memurlara enflasyon farkı ödeyeceğiz, memur maaş artışı en az yüzde 6,1 olacak. Enflasyon öngörülenden farklı olursa onu da memurlara ödeyeceğiz.

Çocuk yardımı

Çocuk başına ilave yardımların etkisinin 404 milyon TL olmasını bekliyoruz. Zenginleşmeden yaşlanma riskimiz var. Onun için dinamik nüfus yapısının korunması lazım.  Isı ylıtımına 2017 yılına kadar teşvik vereceğiz. Ondan sonra yamayanları vergi politikası ile cezalandıracağız.  Her binanın bir enerji verimliliği sertifikası olacak.  Bütün reformlara ilişkin mali yük hesaplanmıştır. Türkiye bu reformların maliyetini gerekirse borçlanarak yapar.

Bu reformlar seçim öncesinden başlayarak hızlı bir şekilde uygulanacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.