banner

Üniversite-sanayi işbirliği için daimi komisyon kurulacak




Üniversite-sanayi işbirliğinin daha ileri boyuta taşınması amacıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde bir "daimi komisyon" kurulması kararı alındı

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile bir araya geldi. Görüşmede, üniversite-sanayi işbirliğinin daha ileri boyuta taşınması amacıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde bir "daimi komisyon" kurulması kararı alındı

YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık’la yaptığı görüşmede YÖK Başkanı Saraç tarafından üniversite-sanayi işbirliğinin daha ileri boyuta taşınması amacıyla Yükseköğretim Kurulu bünyesinde bir "daimi komisyon" kurulması teklif edildiği Bakan tarafından bu teklifin olumlu karşılandığı belirtildi.

Daima Komisyonla ilgili komisyonun ilerleyen günlerde tamamlanacak olup bu komisyonun ana gündem maddeleri, konuya ilişkin sorunların tespiti, üniversite-sanayi ilişkilerinin sıhhatli bir zeminde sürdürülebilmesi ve bu bağlamda Yükseköğretim Kurulu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na öneriler sunulması kararlaştırıldı.

Bakan Işık tarafından Ar-Ge çalışmalarında yer alan üniversite öğretim elemanlarının ürettiği değerin yüzde seksen beşini (%85) döner sermayeden alabilmesi için kanun değişikliği yapılması hususunda hazırlıkların yapıldığı, bu destekten Ar-Ge çalışmalarında yer alan tüm öğretim elemanlarının yararlanacağının da ifade edildiği belirtildi. (Bu oran şu anda yüzde elli dört %54'tür)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.