banner

Arkadaş kurbanı YGS adayı mahkemeye gidiyor




Arkadaşının sınav yerini değiştirmesiyle YGS için Kastamonu'dan Hakkari'ye giden Sedat Toygar, "Şimdi arkadaşıma dava açacağım" dedi.

Sedat ToygarBabası Şahin Toygar ile 26 saatlik yolculuğun ardından Hakkari'ye giderek YGS'ye burada giren Sedat Toygar, başından geçenleri Van'da AA muhabirine anlattı.

Sınav yerlerini arkadaşının birinci tercihte Hakkari ve ikincisinde ise Şırnak olarak değiştirdiğini belirten Toygar, şöyle konuştu:

''Ben sınav yerlerinin açıklanması sonrası internet kafeye gitmiştim. O arada sınav yerlerinin değiştiğini gördüm. Sonra ÖSYM'yi aradım. Onlar dilekçe yazın dediler ve bende dilekçe yazdım. Ama sınav yerleri dilekçeyi yazdıktan iki gün sonra açıklandı. O nedenle sınav yerim değiştirilmedi. Daha sonra savcılığa başvurduk. Savcılık ise emniyete gönderdi. Gerekli ifadeleri aldıktan sonra yapan bulundu. Arkadaşımı emniyete çağırmışlardı. Arkadaşım orada itiraf etmiş. Vicdanı el vermemiş demek ki. Şimdi arkadaşıma dava açacağım. Dosya savcılıkta zaten. Arkadaşımı affetmemi zaman gösterecek. Ama şimdilik affetmeyi düşünmüyorum. Yaptığı kolay bir şey değil.''

Bu arada, Kastamonu Tosya'da en yakın arkadaşı Toygar'ın sınav başvuru şifresini öğrenen İsmail Kaya, arkadaşının YGS'ye gireceği yeri Kastamonu yerine Hakkari olarak değiştirmişti.

Kaya'nın, emniyetteki ifadesinde hem en yakın arkadaşının üniversiteyi kazanmasıyla arkadaşlıklarının biteceği hem de arkadaşının başarısını kıskandığı için böyle bir şey yaptığını söylediği belirtilmişti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.