banner

CHP 4+4+4’ü Anayasa Mahkemesi’ne götürüyor




CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kamuoyunda  4+4+4 olarak bilinen zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, İkinci İnönü Zaferi'nin 91. yıl dönümü dolayısıyla Eskişehir'in İnönü İlçesi'nde düzenlenen törenlere katılmak üzere geldiği ilçede, İnönü Belediye Başkanı İsmail Karaköse'yi ziyaret etti. Bir gazetecinin zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunun Meclis'ten geçmesini hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Hiç kimse sorumluluktan kaçmamalıdır. Herkes bulunduğu makamın sorumluluğunu vermek zorundadır. Siyasi iktidarların beklentilerine uygun karar vermek Cumhurbaşkanı'na yakışmaz. Cumhurbaşkanıları, ülkeyi ve ülkenin geleceğini temsil eder. Sayın Cumhurbaşkanı'nın da sorumlulukları vardır. Umuyorum Cumhurbaşkanı, belli bir sorumluluk içinde hareket eder. Bu ülkede bizim, Anayasa Mahkemesi'ne gitme hakkımız var. Eğer anayasaya aykırı düzenleme varsa, hukukçular bu konuda karar verirse elbette Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz. Bu da en doğal hakkımız. Biliyorum sayın Başbakan kızacak, 'vay efendim Anayasa Mahkemesi'ne gittiler' diyecek. Fransız Parlamentosu'nda hem iktidar hem de muhalefet milletvekilleri Ermeni soykırımı iddiası üzerine Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Bu mahkeme de bir karar verdi. 'Recep Tayyip Erdoğan işte bak demokrasi var, bu ülkede' dedi. Onların Başbakanı 'siz neden Anayasa Mahkemesi'ne başvuruyorsunuz' diye kızdı mı? Eğer hukukçular anayasaya aykırılık saptıyorsa mahkemeye gideceğiz. 'Yoktur' derlerse o zaman mesele yok. Bu kararı hukukçular verecek.”

Ziyarete, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Merkez İlçe Belediye Başkanı Ahmet Ataç da katıldı.

Daha sonra Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Tepebaşı Belediyesi, Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu işbirliği ve Eskişehir Turizm ve Tanıtma Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen “İnönü ve Metristepe” isimli fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.