banner

Bakan Avcı: Özel okullara 535 milyon TL teşvik verdik




Milli Eğitim Bakanı Avcı, bu yıl özel okula giden 167 bin öğrenciye 535 milyon TL teşvik desteği verdiklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye Özel Okullar Birliği’nin Antalya’da düzenlediği 14.Geleneksel Eğitim Sempozyumu’nda konuşuyor.

İşte Bakan Avcı'nın konuşmalarından satır başları;

Geleceğin öğretmeni konulu sempozyumda konuşan Bakan Avcı, geleceğin öğretmeni kavramı bana oksimoron geliyor dedi.  Geleceğin öğretmeni derken binlerce yıldan bu yana gelen bir öğretmenden de bahsediyoruz. Geleceğin öğretmeni derken aslında diğer yandan da geleceğin öğrencisini de konuşuyoruz. Bunları bugünden bilemiyoruz. Sürekli değişen bir dünyada yaşıyoruz. Bu dünyada değişen öğrenci öğretmen, yasam koşulları içinde eğitim de değişim geçiriyor. Eğitim dünyası tam bir yazboz tahtası. Yaptığımızı birazda bununla anlatmaya çalışıyoruz.

Özel okullara giden tüm öğrencilere devlet teşvikleri sağladık. 200 bin öğrenci için hazırlık yapmıştık ama 167 bin öğrencimize 535 milyon destek verdik. OSB’lerde açılan teknik liselere sağlanan destekler buna dahil değil. İlk taksiti hemen ödedik. İkinci taksit şubatta son taksit haziranda ödenmiş olacak.

Bakan Avcı’nın 14. Eğitim Sempozyumu’nda yaptığı konuşmanın tamamı için Tıklayın










YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.