banner

İstanbul ve Ankara’da kar tatili var mı?




Türkiye genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle birçok il ve ilçelerde okullar tatil edildi. Peki İstanbul ve Ankara’da son durum ne? Kar yağışı nedeniyle İstanbul ve Ankara’da okullar tatil mi?

Meteoroloji, İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu bazı iller için kar yağışı uyarısında bulundu. İstanbul ve Ankara'da kar tatili şu an için yapılmadı. 

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da bugün okulların tatil edilmeyeceğini Twitter adresinden duyurdu.

Vali Vasip Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Meteorolojik tahminlere göre çok yoğun kar yağışı beklenmediğinden bugün (salı günü) okullarımızda eğitime devam edilecektir" dedi.

 

 

 

 

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Marmara’nın doğusunda Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balkesir, Yalova ve İstanbul’un Anadolu yakası, Batı Karadeniz'in Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimlerinde, Anadolu’nun batsında Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Karaman'da, Akdeniz bölgesinin iç kesimlerinde Isparta, Burdur, Kahramanmaraş ve Adana’nın kuzey kesimleri ile Antalya ve Mersin’in iç kesimlerinde, Ege’de Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli ile İzmir, Manisa, Aydın'nın doğusu ve Muğla’nın iç kesimlerinde ve Dou Anadolu’nun güneydoğusunda Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda, bugün beklenen kar yağışının, kuvvetli ve yer yer yoğun olabileceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da kar yağışı gece başlayacak

İstanbul'da akşam saatlerinden sonra başlayacak yağışın, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde ise kar şeklinde meydana geleceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgarla birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışının, bugün ve yarın Anadolu yakasında kuvvetli olmak üzere devam edeceği kaydedilirken, Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren yağışın tekrar karla karışık yağmur ve yer yer yağmur şekline dönmesi bekleniyor.

Yerde kar yüksekliğinin sahil kesimlerde 1 ila 3 santimetre arasında olabileceği, rakımın yüksek olduğu kesimlerde 5 ila 15 santimetre arasında olabileceği  ifade edildi.

Kar yağışı ve fırtına şeklinde esecek rüzgar nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği ifade idildi.

İstanbul'da tedbirler alındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul’a ilişkin uyarıları üzerine karla mücadele çalışmaları için alarm durumuna geçti.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kış şartlarıyla mücadele ekipleri olumsuzluklara karşı bin 28 araç-iş makinesi ve 4 bin 815 personel ile ana arterlerde görev başında olacak.

Bu gece yarısından itibaren başlatılacak kış şartlarıyla mücadele çalışmaları, olumsuz hava koşulları şehri terk edinceye kadar sürecek.

Ankara'da kar yağışı ve don uyarısı

Kar yağışının, Ankara il genelinde gece saatlerinden sonra başlamasının beklendiği ve bugün gün boyu devam ederek, Çarşamba günü sabah saatlerine kadar etkili olabileceği bildirildi.

Ankara'da yerde 10 ila 20 santimetre arasında kar örtüsü oluşabileceği tahmin edilirken, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzlukların yaşanabileceği kaydedildi.

İDO ve BUDO'dan sefer iptalleri

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) ile Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) seferlerinden bazıları, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle 07.00 Yenikapı- Bandırma hızlı feribotu ile 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı, 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlutk-Yenikapı-Kadıköy ve 09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri yapılamayacak.

Öte yandan, gece saatlerinde başlayan kar yağışı ve şiddetli rüzgar sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü.

Bursa'da da seferler iptal

Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) seferlerinden bazıları, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden (BURULAŞ) yapılan açıklamaya göre, 09.00 ve 12.00 saatlerindeki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş), 10.45 ve 12.30'daki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya), 09.30'daki İstanbul (Kabataş)-Armutlu (İhlas) seferleri gerçekleştirilemeyecek.

Ayrıca saat 07.00'deki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) ve 08.00'deki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferleri de aynı gerekçeyle yapılamadı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.