banner

Adaylar kendi soru ve cevap kağıtlarını inceleyebilecek




ÖSYM, sınav sorularını yayınlamayacak ancak ÖSYM’nin yaptığı sınavlara ait soru kitapçıkları ve cevap anahtarları sınava giren adaylarca incelenebilecek.

ÖSYM, ‘Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’ kapsamında 2014 STS Tıp Doktorluğu İlkbahar Dönemi Sınavı’na ait soru kitapçığı ve cevap anahtarının adayların incelemesine sunulacağını duyurdu. Bu uygulamanın diğer tüm sınavlar için de devam ettirileceği belirtildi. 

ÖSYM, yargı kararları gereği,  ‘Bilgi Edinme Hakkı’ kapsamında 2014 STS Tıp Doktorluğu İlkbahar Dönemi Sınavı’na girmiş olan adayların başvuru yapmaları halinde kendilerine ait soru kitapçığı, cevap kağıdı ve cevap anahtarı ile birlikte incelemesine sunulacağını ve ilgili kararın diğer sınavlar için de geçerli olacağını belirtti. ÖSYM’den yapılan açıklamada, Anyasa Mahkemesi’nin aldığı kararın Resmi Gazete’de yayımlanacağı güne kadar yürürlüğünün durdurulması kararına istinaden ve Ankara 9. İdare Mahkemesi’nin 2014-STS Tıp Doktorluğu İlkbahar Dönemi Sınav Sorularına ilişkin vermiş olduğu karar doğrultusunda ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından alınan karar ile 6114 sayılı Kanunun 9 uncu maddesi ikinci fıkrasının tanımış olduğu “sorular ve cevapların, yapılan sınav sona erdikten sonra Yönetim Kurulu kararına istinaden açıklanabileceği” yetkisi kapsamında olmak üzere; sınavlarda sorulan soruların ve cevapların ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanmaması uygulamasına devam edilmekle birlikte Anayasa Mahkemesinin ve buna bağlı Ankara 9. İdare Mahkemesinin kararları gereği 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 10. maddesi 2. fıkrası (a) bendi çerçevesinde 2014-STS Tıp Doktorluğu İlkbahar Dönemi sınavına girmiş olan adayların başvuru yapmaları halinde kendilerine ait soru kitapçığı, cevap kağıdı ve cevap anahtarı ile birlikte incelemesine sunulacağı ifade edildi. Açıklamada, bu uygulamanın diğer tüm sınavlar için de devam ettirileceği belirtildi.

ÖSYM’den yapılan açıklamada ayrıca, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında bedelli veya bedelsiz olarak süreli veya süresiz hiçbir basın yayın kuruluş veya organına telif hakkı devri yapılmayacak ve başka bir yolla da yayımlanmasına izin verilmeyecektir ifade yer aldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.