banner

Özgecan adına Mersin'de okul yaptırılacak




Milli Eğitim Vakfı, öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan adına Mersin'de okul yaptıracak.

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Özçukurlu, yazılı açıklamasında, bugüne kadar 133 okul yaptırdıklarını ve bunları Milli Eğitim Bakanlığına devrettiklerini, 26 bin 230 öğrenciye de karşılıksız burs verildiğini belirtti.

Özçukurlu, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Vakfı, daha önce de Van, Bingöl ve Marmara depremlerinde kaybettiğimiz şehit öğretmenlerin isimlerinin yaşatılması için okullar ve öğretmenevleri yaptırmış, Soma'da babasını kaybeden yavrularımızın tüm eğitim masrafları yine vakıf tarafından üstlenilmiştir. Kadına yönelik şiddetin toplumumuzda yarattığı travma ve acıların son bulmasının en temel yolunun, yine toplumun eğitilmesinden geçtiğine inanıyoruz. Bu anlamda Özgecan Aslan'ın ismini bu tip olayların bir daha yaşanmaması dileğiyle Mersin'de yaptırılacak bir örnek okula vermeye karar verdik."

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.