banner

YÖK Başkanı’ndan öğrencilere sağduyu çağrısı




Ege Üniversitesi’nde (EÜ) yaşanan ve bir öğrencinin yaşamını yitirdiği olaylar sonrası YÖK Başkanı Yekta Saraç’tan sağduyu çağrısı geldi.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, Ege Üniversitesi’nde (EÜ) yaşanan ve bir öğrencinin yaşamını yitirdiği olaylar sonrası sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Saraç, “Üniversitelerimizin aykırı fikirlerin barınabildiği emin bir liman haline geldiğini görmek arzusunda olarak, her ne sebepten olursa olsun üniversitelerimizde bu tarz hadiselerin yaşanmaması gerektiğini düşünüyoruz. Öğrencilerimiz birbirlerine tahammül etmeli ve saygılı olmalıdırlar. Bütün öğrencilerimizi bu vesile ile sağduyuya davet ediyor, bir daha böyle üzücü hadiselerin yaşanmamasını temenni ediyoruz…” ifadelerini kullandı.

Saraç şu açıklamayı yaptı;

Ege üniversitesinde yaşanan üzücü olaylar neticesinde bir öğrencimizin hayatını kaybetmesi ve bazı öğrencilerimizin de yaralanması bizleri derinden üzmüştür.

Öncelikle öğrencimize Rabbimizden rahmet niyaz eder, kederli ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Üniversitelerimizin aykırı fikirlerin barınabildiği emin bir liman haline geldiğini görmek arzusunda olarak, her ne sebepten olursa olsun üniversitelerimizde bu tarz hadiselerin yaşanmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Öğrencilerimiz birbirlerine tahammül etmeli ve saygılı olmalıdırlar.

Bütün öğrencilerimizi bu vesile ile sağduyuya davet ediyor, bir daha böyle üzücü hadiselerin yaşanmamasını temenni ediyoruz…

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.