banner

YÖK’ten ÖYP ile ilgili önemli karar




YÖK’ün aldığı karara göre, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kadrosundan çıkarılan adayların, lisansüstü eğitimle de ilişkileri kesilecek.

YÖK, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı’na (ÖYP) ilişkin usul ve esasların belirlendiği 12 Şubat 2015 tarihli genel kurul toplantısında YÖK tarafından ilan edilen lisansüstü eğitim kontenjanlarına yerleştirilen araştırma görevlilerinin ÖYP kadrosu ile ilişiklerinin kesilmesi halinde, lisansüstü eğitimle de ilişiklerinin kesilmesi kararı alındığını duyurdu.

YÖK’ten Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı’na (ÖYP) ilişkin yapılan açıklama şöyle;

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Usul ve Esaslar'ın, "Öğrenim  Süresi" başlıklı 10. maddesinin 4. fıkrasının "YÖK tarafından ilan edilen lisansüstü eğitim kontenjanlarına yerleştirilen araştırma görevlilerinin ÖYP kadrosu ile ilişiklerinin kesilmesi halinde, lisansüstü eğitimle de ilişikleri kesilir." şeklinde değiştirilmesi Genel Kurul'un 12.02.2015 tarihli toplantısında uygun bulunmuştur.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.