banner

5 yaşında kreşten atıldı!




Diğer çocuklardan farklı olarak sürekli bez bebeklerle oynaması nedeniyle erkek çocuğu kreşten atıldı
 ÇOCUĞUNUZ FARKLI
 İsminin açıklanmasını istemeyen aile, 5 yaşındaki erkek çocuklarını kreşe yazdırdı. Çocuklarının diğer çocuklardan farklı olarak sürekli bez bebeklerle oynaması nedeniyle şikâyetlerin geldiğini belirten aile, “Diğer çocukların ebeveynleri toplanarak, kreş yönetimine başvurdu. Çocuğumuzun ‘farklı’ olduğunu, kendi çocuklarının ‘etkileneceğini’ iddia ederek çocuğumuzun uzaklaştırılmasını istedi. Şikâyetler sonucu çocuğumuz kreşten atıldı” dedi.

İKİ TRAVMA BİRDEN

Adem Arkadaş, “Çocuk iki kere travma yaşıyor. Hem kreşten atıldığı için travma yaşıyor, hem de ailesinin yaşadığı travma ona yansıyor” dedi. BM Raporu’na göre, çocuklar ırk, din, dil gibi unsurların yanı sıra, ikiz olma, uğursuz günde doğma, normal olmayan şekilde doğma, evlilik dışı doğma, doğum kaydının olmaması, sadece annesinin bulunması ya da sadece babasının bulunması gibi nedenlerle ayrımcılığa uğruyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.