banner

Sanal dershaneye bin 700 lira kaptırdı, üstelik…




Bursa'da, iki çocuk annesi Türkan Ürey, internette "sanal dershane" hizmeti veren bir firmaya imzaladığı sözleşme karşılığında bin 700 lira istendiğini ancak bunu kullanmaktan vazgeçtiğinde muhatap bulamadığını ve mağdur edildiğini ileri sürdü. Ürey, kendisine imzalatılmasını istediği kağıdın üzerinde İstanbul Valiliği yazısını görünce güvenerek imzayı attığını belirtti.

Ürey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisini telefonla arayan kişinin, Milli Eğitim Bakanlığının verdiği yetkiyle "sanal dershane" hizmeti sunduklarını söylediğini anlattı.

Bu kişinin, internet aracılığıyla sundukları hizmetten kendisini yararlandırmak istediğini belirttiğini aktaran Ürey, onun daha sonra evine geldiğini bildirdi.

Görüştüğü kişiye, eşinden ayrı olduğunu, annesinin yanında yaşadığını ve ücreti ödeyemeyeceğini ifade ettiğini dile getiren Ürey, şöyle konuştu:

"Bu kişi, ödeyemeyeceğimi söylemememe rağmen 3 gün denedikten sonra vazgeçebileceğimi, istersem indirim yapabileceklerini söyledi. Bana 3 bin lira olan fiyatı değil de indirimli fiyat olan bin 700 lira ödememin yeterli olacağını, ödemeyi ise ayda 50 lira olarak yapabileceğimi söyledi. Yine ödeyemeyeceğimi söylememe rağmen '3 gün sonra arayıp iptal edebilirsiniz' dedi. Sonra bana evrak verdi, imzalattıktan sonra gitti. Ben de 3 gün sonra iptal ettirmek için telefonla aradığımda, 'tamam' diyerek kapattılar. Bundan bir ay geçtikten sonra telefonla beni arayan kişi, ödeme yapmam gerektiğini söyledi ve iptal ettirme talebimi kabul etmedi."

Ürey, söz konusu siteye hiç giriş yapmadığı bilgisini verdi.

Kullanmadığı bir hizmetin parasını ödemek istemediğini vurgulayan Ürey, "Bana verdikleri kağıt okunmuyor bile. Bu kağıdın arkasında İstanbul Valiliği yazısını görünce güvenip imzaladım. Bana verdikleri numarayı aradım iptal ettirmek için, başka numara verdiler. Öğrendiğime göre, hizmete veren şirketle tahsilatı yapan şirket ayrıymış. Dershane hizmetini veren şirketle iletişim kuramıyorum. Tahsilatı yapanları aradığımda ise mağduriyetime çözüm bulamadım" ifadesini kullandı.

Türkan Ürey, bu olayı kızına anlatmak için okuluna gittiğinde, 4 öğrencinin velilerinin de aynı yöntemle mağdur edildiğini öğrendiğini kaydetti.

Diğer velilerin, dava açıp paralarını aldığını anlatan Ürey, mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerden yardım beklediğini sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.