banner

Eğitime destek çubuğu öğretmeni görevinden etti




Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde ücretli öğretmen olarak iki ortaokulda Fen Bilgisi dersine giren A.Ü, sınavda yaptıkları yanlış sayısı kadar öğrencilerin eline pergelle vurduğu, 'Eğitime Destek Çubuğu' yazılı bir sopayı sınıfta bulundurduğu iddiasıylagörevden alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Basın Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Korkuteli Yazır Fevziye Polat Ortaokulu'nda ücretli fen bilgisi öğretmeni A.Ü'nün sınavlarda, yapılan yanlış kadar öğrencilerin ellerine vurduğu ve sınıfında "Eğitime destek çubuğu" yazılı bir sopa bulundurduğu iddiaları üzerine, okul müdürlüğünce 27 Şubat'ta araştırma yapıldı. Araştırmanın sonunda, öğretmenin görevlendirmesi aynı gün Korkuteli Kaymakamlığı’nca iptal edildi ve yerine öğretmen görevlendirmesi yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, konuya ilişkin inceleme ve araştırma yapmak üzere maarif müfettişi görevlendirildi.

Eğitim-Sen’den dilekçeli başvuru

Olaya ilişkin Eğitim- Sen Antalya Şubesi de bir dilekçeyle Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu. Eğitim- Sen’in başvurusunda, deneme sınavında öğretmen A.Ü'nün 5/A ve 5/B sınıflarında yaptıkları yanlış sayısı kadar öğrencilerin ellerine pergelle vurup dövdüğü ve üzerinde ’Eğitim Destek Çubuğu’ yazılı bir sopa bulundurduğu yönündeki şikayetlerin incelenmesi gerekli cezai yaptırımın acilen uygulanması gerektiği belirtildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.