banner

MEB o habere ilişkin açıklama yaptı




MEB, bugün basında çıkan “Öğretmen deney yapmayı bilmiyor” başlıklı haber nedeniyle açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), öğretmenlerin gerekli görülen konularda hizmet içi eğitimlerle desteklenmesinin önemli bir politika olduğuna işaret edilerek, "Değerli öğretmenlerimizin söz konusu eğitimlerle desteklenmesi, öğretmenlerimizin deney yapmayı bilmedikleri anlamına gelmemektedir" ifadesi kullanıldı.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince, bugün bir gazetede yayınlanan "Laboratuvar ve araç-gereç kullanımını araştıran MEB'in raporu: Öğretmen deney yapmayı bilmiyor. Eğitim ihtiyacı var" yönündeki habere ilişkin açıklama yapıldı. 

Okulların 4+4+4 sistemine göre yeniden yapılanmasının, ilkokul, ortaokul ve liseler için öğretim programlarının, 12 yıllık zorunlu eğitimin hedefleri kapsamında gözden geçirilmesi ihtiyacını doğurduğunun anlatıldığı açıklamada, ayrıca eğitim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler nedeniyle derslik, atölye ve laboratuvarlarda kullanılan araç ve gereç ile makine-teçhizatın niteliğinin sürekli arttığına ve değiştiğine vurgu yapıldı. 

Bu kapsamda, 16-19 Aralık 2014 tarihleri arasında Antalya'da Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, akademisyenler, öğretmenler,  sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve özel sektör temsilcileri olmak üzere 134 katılımcıdan oluşan 14 çalışma grubu ile bir çalıştay yapıldığının belirtildiği açıklamada, çalıştay sonucunda belirlenen derslik ve pansiyon donatım standartları ile okullarda okutulmakta olan ve programları güncellenen 12 derse ait eğitim araç ve gereçlerinin yeniden belirlendiği aktarıldı. 

Komisyonlarca, çalıştay süresince öğretim programları ve sınıf kazanımlarının incelendiğinin kaydedildiği açıklamada, mevcut durum analizi yapılarak, ders-araç gereç ihtiyaçlarının belirlendiği ve bu konuda görüş ve beklentilerin ortaya konulduğu anlatıldı. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Raporda, belirlenen deney setleri ile ilgili öğretmenlerimize, deneyleri doğru ve sağlıklı bir şekilde yapabilmeleri için hizmet içi eğitim, uzaktan eğitim gibi eğitimlerin verilmesi önerilmiştir.

Öğretmenlerimizin gerekli görülen konularda hizmet içi eğitimlerle desteklenmesi  Bakanlığımızın önemli politikalarındandır. Değerli öğretmenlerimizin söz konusu eğitimlerle desteklenmesi, öğretmenlerimizin deney yapmayı bilmedikleri anlamına gelmemektedir. Haberde belirtilen iddialar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.