banner

Askeri lise (ALS) başvuruları için son gün 5 Mart




Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı 4 askeri lisede öğrenim görmek isteyenlerin, 5 Mart'a kadar başvurularını yapması gerekiyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı (2015-ALS), 19 Nisan'da uygulanacak.

ÖSYM'nin internet sitesinde yapılabilecek başvuruları 19 Şubat'ta başlayan, 5 Mart Perşembe günü sona erecek sınavda başarılı olanlardan bedeni yeterlilik testleri, mülakat ve sağlık muayenesi gibi ikinci aşama sonucu seçilecekler, tercihlerine göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Kuleli Askeri Lisesi (İstanbul) ve Maltepe Askeri Lisesi (İzmir) ile Deniz Lisesi (Heybeliada/İstanbul), Işıklar Askeri Hava Lisesi (Bursa) ve Bando Astsubay Hazırlama Okulunda (Ankara) eğitim görme fırsatı yakalayacak.

Geleceğin lider ve komutanlarının yetiştirildiği liselerde, askeri eğitimin yanı sıra bilimsel eğitim alma imkanı da sunuluyor.

Maltepe Askeri Lisesi

Bunlar arasında yer alan Maltepe Askeri Lisesi de başlangıç askerlik anlayış ve davranışına, bir üst eğitim kurumundaki eğitim ve öğretimi takip edebilecek nitelik, yeterlilik ve heyecana sahip Harbiyeli adayını yetiştirme hedefiyle eğitim veriyor.

Anadolu Lisesi dengi program uygulanan Maltepe Askeri Lisesinde öğrenciler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin geleceğini oluşturacak liderler olarak değerlendirilip, ileride bu vazifelerinde en büyük sorumlulukları başarıyla yerine getirmelerini sağlayacak becerileri edinmeleri için modern öğretim teknikleri ve teknolojilerinin kullanıldığı öğretim sürecinden geçiyor.

"İyi insan, örnek vatandaş, mükemmel asker yetiştiren en iyi askeri lise olmak" vizyonuna sahip Maltepe Askeri Lisesi, "Sosyal Dersler", "Fen Dersleri", "Yabancı Diller" ve "Uygulamalı Dersler" olmak üzere dört bölüm başkanlığında, kendi alanlarında uzman öğretmenlerle eğitim veriyor.

Maltepe Askeri Lisesi öğrencilerinin hazırladığı projeler, geçen yıl TÜBİTAK tarafından düzenlenen 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finali'nde, coğrafya ve sosyolojide birinciliğe, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK işbirliğinde düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Enerji Verimliliği Proje Yarışması"nda ise kimyada ikinciliğe layık görüldü.

Maltepe Askeri Lisesi öğrencileri, uluslararası düzeyde ise "Piezo Elektrik Transdüktörleri ve Led Işığı Kullanarak Akustoptik Bileşik Atık Su Arıtım Sisteminin Tasarlanması" kimya projesiyle 15-20 Haziran'da ABD’de düzenlenen GENIUS Olympiad Fair Proje Yarışmasında üçüncülük elde etti.

Öğrencilerden Atış Milli Takımı sporcusu Nurullah Aksoy da geçen yıl Moskova’da düzenlenen Avrupa Havalı Silahlar Atış Şampiyonası’nda Avrupa üçüncüsü oldu.

Okulun öğretim başkanı Albay Cahit Çakmakçı, 4 yıl süreyle akademik ve askeri eğitim verilen okulda öğrencilerin, sportif ve bilimsel yönden çok iyi yetiştirildiğini belirterek, "Ulusal ve uluslararası ölçekteki yarışmalarda, okulumuz önemli başarılar elde etmiştir. Gençlerimizi Maltepe Askeri Lisesine bekliyoruz" dedi.

Öğrencilerden Ali Cihat Özcan da Cumhuriyet'in ilk askeri lisesi Maltepe Askeri Lisesini, Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giderek, iyi subay olmak için tercih ettiğini vurguladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.