banner

ÖSYM’den YGS’ye gireceklere şifre uyarısı




ÖSYM aday şifremi unuttum ne yapmalıyım? ÖSYM YGS şifremi nasıl edinebilirim? YGS giriş belgesi dökümünü nasıl alabilirim?

15 Mart 2015 tarihinde yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek adayların YGS giriş belgeleri erişimine açıldı. Adaylar, YGS giriş belgelerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak ücretsiz edinebilecek. Peki, şifresini unutan ya da hatırlamayan adaylar ne yapacak? ÖSYM’den YGS’ye girecek adayların şifresini unutan ya da hatırlamayanlar için şu açıklama yapıldı;

15 Mart’ta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek adaylardan aday şifrelerini unutan ya da hatırlamayanlar şifrelerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilecek. ÖSYM’den yapılan açıklamada, adayların internet aracılığıyla şifrelerini alabilmeleri için belirtilen İnternet adresinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri, burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerektiği kaydedildi. Sorulara doğru cevap veremediği için İnternet erişim şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adayların, yeni şifre edinmek için ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya YGS’de Başvuru Merkezi olarak görev yapan yetkilendirilmiş Başvuru Merkezlerine geçerli nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, 5,00 TL ücret karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır. ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ve yetkilendirilmiş Başvuru Merkezleri’nin adreslerine aşağıda verilen bağlantıdan erişilebilir. Adayın kendisinden başka hiç kimse aday adına şifre edinemez.

İnternet Erişim Şifresi verebilen ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ve Başvuru Merkezleri adresleri için Tıklayın 

YGS giriş belgenizi ÖSYM'nin  https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numarası ve aday şifrenizle giriş yaparak edinebilirsiniz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.