banner

Kamuda işe girişte beyan yeterli olacak




Kamu görevine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlara dair yönetmelik ile sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, ataması uygun görülen adaylar, atama işlemlerinden önce, kamu kurum ve kuruluşlarınca hazırlanan atama başvuru formunda kimlik, adli sicil, askerlik ve sağlık durumu beyanında bulunacaklar.

Adaylardan bu hususlarda yazılı beyanları dışında ayrıca bir belge talep edilmeyecek.

Sözleşmeli personel başvurularında da adaylardan Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası dışında kimlik bilgilerine ilişkin ayrıca bir bilgi veya belge istenmeyecek.

Sözleşmeli personelden de adres bildirimi, adli sicil ve askerlik durumlarıyla ilgili yazılı beyanları dışında bir belge talep edilmeyecek.

Adayların kimlik beyanlarının doğruluğu Kimlik Paylaşımı Sistemi üzerinden veya doğrudan nüfus cüzdanı kontrol edilerek teyit edilecek. Askerlik ve adli sicil beyanlarının doğruluğu idare tarafından yetkili askeri ve adli mercilerden doğrulanacak.

Gerçeğe aykırı belge verdiği veya beyanda bulunduğu tespit edilenlerin atamaları yapılmayacak, yapılmışsa iptal edilecek. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.