banner

Özel okullardan velilere kayıt dışı ders büroları uyarısı




TÖDER’in ev sahipliğinde Antalya’da gerçekleştirilen ‘Dershanelerin Dönüşümü ve Özel Okullar’ toplantısında, dershanelerin 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle kapanacağı, velilerin ise kayıt dışı ve yetkisiz kişilere itibar etmemeleri uyarısı yapıldı.

ibrahimtaselozel9-11 Mart tarihlerinde TÖDER’in ev sahipliğinde Antalya’da gerçekleştirilen ‘Dershanelerin Dönüşümü ve Özel Okullar’ Toplantısı Sonuç Bildirgesi açıklandı.

Toplantıda, dershanelerin kapatılmasıyla başlayan dönüşüm sürecinin sağlıklı biçimde yürütülmesine katkıda bulunmak ve özel okulların dönüşüm sürecinden olumsuz etkilenmemesi için izlenecek yol ve yöntemin  belirlenmesi amaçlandı. TÖDER Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel imzasıyla yayınlanan sonuç bildirgesinde, dershanelerin 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle kapanacağı ya da özel okula dönüşeceği belirtilirken, bu sürecin sonunda dönüşen kurumların artık bir özel okul olmanın bilinci ve sorumluluğu ile hareket etmesinin esas olduğu, bu kurumların hedefinin resmi okullardan öğrenci almak ve bakanlığın bu anlamdaki yükünü ve yoğunluğunu hafifletmek olması gerektiği ifade edildi. Bildirgede, ‘Dönüşüm’ün eğitimde kalitenin artması ve özel okullaşma oranının yükselmesi bakımından olumlu bir adım olarak görülebileceği ancak bu hedefin gerçekleşmesinin izlenecek yol ve yöntemlerin doğru seçilmesine bağlı olduğu, sürecin özenle yürütülmezse sektörü olumsuz yönde etkileyecek sonuçlar da çıkarabileceği uyarısı yapıldı.

Veliler kayıt dışı ve yetkisiz kişilere itibar etmemeli

Açıklamada, dershanelerin mevcut alışkanlıklarını revize ederek, yarım asırlık bilgi ve birikimini okul standartlarını dikkate alarak kullanabilecekleri bir sistem oluşturmaları, Özel okulların da mevcut standartlarını koruyup ek kurslar yaparak dershanelerin boşluğunu hissettirmeyecek bir sistem oluşturmaları gerektiği ifade edildi. Ayrıca, Dershanelerin kapanması ya da dönüşümünü izleyen süreçte kayıt dışı ders bürolarının çeşitli adlarla faaliyet göstermek üzere hazırlık yaptığı gözlendiği belirtilerken bunun Türk Milli Eğitim sistemi için önemli bir sıkıntı oluşturacağı kayıt dışı kurumların bakanlık, sivil toplum kurumları, belediyeler ve ilgili diğer kurumlar tarafından titizlikle takip edileceğini ve bunlara geçerli yaptırımların uygulanacağına inanmaktayız ifadeleri yer aldı. Bildiride, velilerin de bu kayıt dışı ve yetkisiz kişi ve kuruluşlara itibar etmemesi uyarısında bulunuldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.